Nyheter

APM Terminals framsteg – gynnar Göteborgsmiljön

Under 2018 genomförde APM Terminals en rad interna projekt. Man har bland annat arbetat med att förbättrat effektiviteten och arbetet inne på terminalen.

Ett projekt man genomfört är att bredda och dubbelrikta körvägarna för grensletruckarna. Man gjorde om  yardlayouten till förmån för ett effektivare och mer miljövänligt arbetssätt på kajen.

Med detta projekt lyckadesman minska körsträckan för grensletruckarna med 17 000 km om året.
Det motsvarar en sträcka mellan Göteborg och Peking – OCH tillbaka!
Vilket betyder att man använder 25 000 liter mindre diesel varje år!
En vinst för miljön och hela Göteborg!

Projektledare Johannes Rudevärn berättar:

– Vi har planerat och skissat på alla lösningar tillsammans, det har varit mycket mer än att bara bygga om en väg. Förändringen har även inkluderat vårt arbetssätt på kajen. Vi har testat flera olika förslag innan vi började bygga om och tillsammans har vi hittat ett säkert arbetssätt som är effektivare och framförallt mer miljövänligt.

Supervisor Leif Augustinsson fortsätter:

– Under de soligaste dagarna mitt i sommarrusningen 2018 satte vi spaden i backen och grävde upp halva kajen. Tack vare bra planering och gott samarbete flöt arbetet på fint och idag kan vi stolt se tillbaka på vilken förändring vi gjort.

Under 2019 kommer APM Terminals fortsätta att ta ansvar för miljön både inne på terminalen och i Göteborg genom att fortsätta arbetet med olika förbättringsprojekt.

Foto: APM Termnials