Nyheter

Porsche öppnar skräddarsydda skadecenter i Göteborg och Helsingborg

Stark tillväxt och nya bilmodeller ger ökat behov av verkstäder med specialkompetens. Skräddarsydda skadecenter slår upp portarna i Göteborg och Helsingborg.

På bara fem år har försäljningen av nya Porsche i Sverige mer än tredubblats. Från en nivå på 550 bilar 2013 till 1 830 bilar 2018. Den snabba tillväxttakten och kommande lanseringar av revolutionerande batteridrivna bilmodeller ställer nya krav på verkstadsledet som uppgraderas för att tillgodose vagnparkens behov.

Som en del av Porsches långsiktiga arbete med utveckling av servicenätverket i Sverige öppnades inför 2019 två skräddarsydda skadeanläggningar.

För kunder i Göteborgsområdet har Porsche Center Göteborg skapat en helt ny skadeanläggning som är certifierad att utföra alla former av kaross-, struktur- och lackarbeten enligt Porsches högt ställda krav på kvalitet, verktyg och kompetens.

– Det är otroligt viktigt för oss att snabbt kunna erbjuda våra kunder professionell hjälp om skador uppstår på deras bilar. Därför har vi investerat i en toppmodern skadeverkstad och egen lackavdelning utrustad med den senaste tekniken, säger Rickard Magnusson, VD på Porsche Center Göteborg.

Helt nya Porsche Center Helsingborg slog upp portarna i december 2018 och blev Sveriges åttonde återförsäljare av Porsche. I den 5 000 kvadratmeter stora fullserviceanläggningen finns förutom försäljning och service även en skräddarsydd och fullt integrerad skadeverkstad.

– Vi värnar kvalitetssäkring och kundnöjdhet i alla led, säger Gustav Lundh, VD på Porsche Center Helsingborg. Att hela reparationsprocessen går genom vårt center är av största vikt både för oss och kunderna. Vi arbetar med original Porsche reservdelar och de senaste verktygen. Vår personal har alltid de senaste utbildningarna och våra verkstäder är direktuppkopplade mot fabrikerna.

Det handlar om att framtidssäkra alla delar av servicenätverket. Redan i slutet av året lanserar Porsche sin första eldrivna sportbil Taycan med avancerad 800V-arkitektur och dubbla e-motorer med över 600 hästkrafter och en räckvidd över 500 kilometer.

– Porsche är värdens mest framgångsrika tillverkare av sport och -premiumbilar, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige. Vår biltillverkning sker i allt större grad med avancerade material och med teknologier som kräver spetskompetens hos våra verkstäder och skadecenter.

– Den som får en skada på sin Porsche ska vara trygg i vetskapen om att bilen repareras med samma fokus på kvalitet, säkerhet och prestanda som de byggs med på fabrikerna i Tyskland, avslutar Wermelin.

Bilden:
Skadecenter hos Porsche Center Helsingborg.
Foto: Porsche