Nyheter

Clemondo tecknar avtal med Bilia om miljömärkt bilvård

Clemondo Group AB ar ingått ramavtal med Bilia om att förse samtliga anläggningar i Sverige och Norge med miljömärkta produkter för biltvätt och fordonsvård.

Avtalet gäller i tre år, med möjlig förlängning i ytterligare ett år, Clemondo bedömer att affären med Bilia ökar från 4 till 8 MSEK under 2019. På sikt innebär avtalet ytterligare potentiell volym.

– Avtalet med Bilia visar att vi är på rätt väg. Vi har lagt mycket resurser på att utveckla nya hållbara premiumlösningar för rengöring och vård av fordon, vilket stämmer väldigt bra med Bilias profil. Vi är glada och stolta att kunna hjälpa Bilia att skapa ett samlat sortiment av miljömärkta proffsprodukter, säger Jesper Svensson VD på Clemondo Group AB.

Det är Clemondos varumärke Lahega som kommer att finnas representerat med produkter för fordonsvård på 79 Biliaanläggningar i Sverige och 27 i Norge.

– Clemondo har ett tydligt och ambitiöst miljöfokus och det passar väldigt bra med vår profil. Det som är viktigt för oss är att ha en samarbetspartner som både kan hjälpa oss med helheten och stärka vårt miljöarbete, säger David Rosberg, Category manager på Bilia och Johanna Öhgren, Miljö- och kvalitetssamordnare på Bilia.