Nyheter

Stora störningar i mobilnätet i natt

Det har varit stora störningar i Tele2:s och Comviqs mobilnät under natten. Rapporter om att människor haft svårt att ringa och använda internet har kommit från hela landet.

Problemen gjorde under den tidiga morgonen att Trafikverket befarade störningar i tågtrafiken men detta ska inte längre vara en risk, uppgav verket vid 06-tiden för Aftonbladet.

Vid 6.30-tiden meddelade Post- och Telestyrelsen att felet i stort sett är åtgärdat, skriver DN. Enligt Tele2 var det fortfarande problem i Göteborgstrakten.

Det här skriver Tele2 i ett pressmeddelande:
”Under natten har en driftstörning i mobilnätet påverkat Tele2s kunder. Störningen innebär att Tele2s kunder kan ha svårt att ringa och ta emot samtal, och störningar har också förekommit på mobildata.

Tele2 har just nu en driftstörning som påverkar vårt mobilnät. Störningen konstaterades runt kl 03.00 på natten 31 januari och innebär att Tele2s kunder kan ha svårt att ringa och ta emot samtal samt använda mobildata. Vi jobbar intensivt med att åtgärda felet och kan se att våra åtgärder ger resultat. I nuläget påverkar störningen främst Göteborgs-området.

– Vi uppmanar alla våra kunder att starta om sina mobiltelefoner då detta kan hjälpa att återfå full funktionalitet. Störningen påverkar inte möjligheten att kontakta SOS Alarm.”

Foto: Janerik Henriksson/TT