Nyheter

Teracom Danmark förvärvar Relacoms danska dotterbolag

Teracom Danmark, som äger och driver det landsomfattande digitala marknätet för radio och TV i Danmark, har förvärvat teknik¬serviceföretaget Relacoms danska dotterbolag Relacom Denmark A/S.

Förvärvet sker med stöd av det pan-europeiska investmentbolaget Agilitas Private Equity som sedan i oktober 2018 äger Teracom Danmark. Agilitas portfölj omfattar också bland annat de danska företagen Danoffice IT och Reconor.

Relacom Denmark A/S arbetar framför allt med att bygga och underhålla den nationella infrastrukturen för de danska telekom- och mobilnäten – 3G, 4G och kommande 5G-nät. Företaget har ett brett utbud av tekniska tjänster och alla de fyra stora mobiloperatörerna i Danmark är kunder. Företaget har ett 60-tal medarbetare vid två kontor i landet.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra de ekonomiska delarna av affären.

– Jag är övertygad om potentialen i kombinationen av de båda företagen. Relacom Denmark A/S bidrar med en fantastisk branschexpertis och tjänster som kompletterar Teracom Danmark, och har dessutom många skickliga tekniker. Detta kommer att stärka Teracom Danmarks verksamhetskritiska serviceerbjudanden och vara till fördel för våra kunder, säger Martin Løbel, som är vd för Teracom Danmark.

– Förvärvet av Relacom Denmark A/S är en viktig strategisk investering för Teracom Danmark, som kommer att spela en viktig roll för att stödja Teracoms framtida utveckling, kommenterar Martin Calderbank på Agilitas Private Equity.

– Vi tror att det kommer vara till stor fördel för Relacom Denmark AS att bli en del av Teracom Danmark. Det har varit en relativt liten och nischad enhet i Relacom-koncernen. Som en del i ett större sammanhang får bolaget nu bättre förutsättningar att utvecklas. Samtidigt innebär det att de övriga nordiska bolagen i Relacom-gruppen får möjligheter att arbeta mer sammanhållet med värdeskapande tjänster där IT och Sakernas Internet (IoT) integreras såväl med telekommunikation som med el och energi. Detta är något som spelar en allt viktigare roll inom tekniska infrastrukturtjänster och det är där Relacoms framtid finns, säger Relacom-koncernens styrelseordförande Knut Øversjøen.