Nyheter

Premiär för modern bagageinlämning på Visby Airport

Nu blir det ännu enklare att resa från Visby Airport. På onsdag 20 februari är det premiär för en ny, modern och integrerad bagageinlämning på flygplatsen. Visby Airport är därmed en av de första flygplatserna i Norden att erbjuda denna helintegrerade bagageinlämning.
Med den automatiska bagageinlämningen utan disk checkar resenären in hemma och får sitt boardingkort i telefonen, alternativt kan incheckningen göras via flygplatsens incheckningsautomater. Samtidigt finns personal på plats som kan hjälpa till, vid behov.
– Med den moderna och nytänkande tjänsten för inlämning av bagage blir Visby Airport en ännu smidigare och effektivare flygplats. Det är glädjande att vi nu kan erbjuda automatiska lösningar i alla led för resenären på vår flygplats. Denna satsning är en viktig del i utvecklingsarbetet med att modernisera Visby Airport inför framtidens behov. All utveckling sker i nära samarbete med flygbolag och andra partners på flygplatsen, allt för att reseupplevelsen ska bli så effektiv som möjlig, säger Gunnar Jonasson, flygplatschef Visby Airport.
Syftet med Swedavias self service-koncept, såsom automatisk bagageinlämning, incheckningsautomater samt automatiska inpasseringsgrindar vid säkerhetskontroller och i gater, är att förenkla för resenärerna genom smidigare flöden och färre köer på flygplatsen.
När flygplatskoncernen utvecklar flygplatserna ligger fokus på automatisering och digitalisering, eftersom ny teknologi står för en stor del av de innovativa lösningarna.
Idag är det över 80 procent av resenärerna som använder någon form av self service, totalt sett på Swedavias flygplatser. Self service-lösningar finns från Malmö Airport i söder till Kiruna Airport i norr.
Ett av Swedavias hållbarhetsmål är att bolagets verksamhet, på samtliga tio flygplatser, ska vara helt fossilfri senast år 2020. På Visby Airport nåddes målet under juni månad föregående år och blev därmed andra Swedavia-flygplats att uppnå målet efter Ronneby Airport som blev helt fossilfria under hösten 2016.
Foto: Swedavia