Nyheter

Volvo CE förvärvar specialapplikationsföretaget CeDe Group

Volvo Construction Equipment har tillkännagett att de förvärvar specialapplikationspartnern CeDe Group för ett okänt belopp. CeDe Group har sin bas i Malmö, Sverige och affären omfattar företagets immateriella rättigheter, verksamhet, andra tillgångar och personal om cirka 45 heltidsanställda medarbetare.
Eftersom den årliga produktionsvolymen är relativt låg har affären ingen väsentlig inverkan på Volvo CE:s omsättning eller finansiella position.
CeDe Group har ett gott rykte i Skandinavien som småskalig anpassare av anläggnings- och gruvmaskiner för specialapplikationer. De arbetar med flera ledande varumärken, bland andra Volvo CE med återförsäljare, och anpassningarna omfattar att utveckla nya påbyggnader för dumprar (bränsle, vatten, sophantering o.s.v.), rälskonverteringar av grävmaskiner på hjul samt konverteringar för gruvapplikationer etc.
Företaget grundades 2000 och kan spåra sina rötter tillbaka till Volvos ursprungliga grävmaskinsverksamhet Åkerman.
Starkare, oberoende specialist
Visionen är att CeDe under Volvo CE:s ägarskap ska fortsätta att vara en agil, innovativ, fristående verksamhet. Volvo CE kommer att tillgängliggöra avsevärd kompetens för företaget och tillföra ytterligare resurser så att verksamheten kan utöka sitt marknadsområde och sin kundbas och bli europeisk ledare på sitt specialområde. En starkare partner stödjer också Volvo CE:s mål att expandera sitt produkterbjudande till nya segment och applikationer, samt att de får en partner som kan leverera prototyper och produktionsserier i små volymer. Företaget fortsätter att erbjuda och utöka sina ingenjörstjänster till andra kunder än Volvo CE.
– Det här förvärvet är logiskt på flera strategiska nivåer, kommenterar Volvo CE:s vd Melker Jernberg. CeDe har redan bevisat att de har en stor och djupgående ingenjörskompetens för att anpassa våra maskiner för specialapplikationer. En närmare relation gör att Volvo CE kan utöka vårt produkterbjudande samtidigt som vi förbättrar CeDe:s möjligheter att expandera till nya marknader och segment, både med Volvo CE och med deras andra OEM-kunder.
Krister Johnsson, vd för CeDe Group, håller med och säger:
– Vi är oerhört glada att vi blir en del av Volvo CE-familjen. Med vår långa och goda relation med Volvo CE och djupa förståelse av deras produkter ser vi fram emot möjligheterna att utveckla våra tjänster och utvidga vår räckvidd till nya marknader.

Foto: Volvo Construction Equipment