Nyheter

Efter SkiCruise-succén – Birka erbjuder skidåkning till havs året om

Efter den framgångsrika premiären för Birka SkiCruise i februari har Birka Cruises tagit konceptet med skidkryssning ett steg längre. Nu vill Sveriges enda renodlade kryssningsrederi erbjuda förstklassig skidåkning och afterski året om.
Den lyckade satsningen på skidkryssningen Birka SkiCruise gav mersmak. Nu presenterar Birka Cruises Birkabacken – världens kanske vackraste skidåkning året om.
Med inspiration från den omtalade skidanläggningen Copenhill i centrala Köpenhamn har Birka Cruises byggt upp en egen skidbacke med häftigaste tänkbara läge högst upp på fartyget. Backen blir det senaste tillskottet till rederiets satsning på aktiviteter och nöjen ombord. Sedan tidigare finns ett uppskattat joggingspår, som nu förvandlas till skidspår, och utegym ombord på fartyget.
– Här förenar vi nytta och hälsa med magkittlande nöje. Birkabacken är ett resultat av att vi lyssnat på våra skidsugna resenärer och tagit till oss av önskemålen om fler skidkryssningar. Nu kan varje kryssning bli en SkiCruise! säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.
Birkabacken ligger på däck 11 och erbjuder alltså utsikt över hela Stockholms skärgård. Den totalt drygt 100 meter långa backen har 35 graders lutning. Konstsnöspåret som går runt hela däcket är 200 meter långt.
Från och med den 1 april 2019 kommer förmånliga paketresor med skidpass, bastu och afterski att kunna bokas på Birka.se. Premiären för Birkabacken äger rum den 1 juni.
Mer info om Birkabacken: birka.se/birkabacken
Bilden:
Birka Cruises lanserar Birkabacken – och erbjuder förstklassig skidåkning till havs året om.
Bild: Birka Cruises