Nyheter

Nyregistrerade elbilar ökade med 68% 2018

Registreringarna av nya personbilar minskade med 18,7 procent i mars jämfört med samma månad i fjol, enligt färska siffror från Bil Sweden.
– Förutom en inbromsning av högkonjunkturen i Sverige påverkas bilmarknaden fortfarande negativt av de förlängda leveranstider som den nya testmetoden WLTP har inneburit, säger Mattias Bergman, vd för Bil Sweden, enligt ett pressmeddelande.
Bergman framhåller samtidigt att vårförsäljningen i fjol var väldigt stark då många fordonsinköp på grund av Bonus-malussystemet gjordes under första halvåret och att siffrorna därför bli något missvisande.
Antalet nyregistrerade laddbara bilar – elbilar och laddhybrider – ökade samtidigt med 68 procent och nådde den högsta nivån hittills för en enskild månad. För rena elbilar var uppgången 183 procent vilket enligt Bil Sweden till stor del förklaras av introduktionen av Tesla Model 3 på den svenska marknaden.