Nyheter

Krakow nyhet från Kalmar Öland Airport

goTO Nordics AB lanserade idag en kommande direktflygning från Kalmar Öland Airport till Krakow.
Flygningen som är en weekendproduktion, går av stapeln den 18-21 oktober 2019. goTO Nordics har tidigare framgångsrikt lanserat flygningar från Kalmar till bland annat, Haugesund, Riga, Paris, Wien, Barcelona och Bratislava.
goTO Nordics stärker utbudet av weekendcharter från Kalmar Öland Airport och vi är glada att kunna erbjuda en så pass intressant destination som Krakow. Staden, med anor från 1300-talet, skonades helt från bombningar under Andra världskriget och har därför otroligt mycket vackert att visa upp i form av kultur och unika byggnader. Dessutom är Krakow Europas Gastronomiska Huvudstad under 2019 vilket borgar för att resan kan bli uppskattad också av finsmakarare. Resan erbjuder vidare utflykter till den fantastiska saltgruvan iWieliczka med dess fantastiska underjordiska salar som är vackert skulpterade och med kristallkronor hängande från taket. En del av Europas mest mörka historia, koncentrationslägret Auschwitz kan också besökas under en guidad visning.
-Vi är mycket glada för det positiva mottagandet som våra resor från Kalmar Öland Airport har fått. Vår senaste produktion som flögs till Paris i mars 2019 bokade snabbt fullt vilket ger oss förhoppningar att också Krakow ska intressera sydöstra Sveriges resenärer, säger Olle Fält, VD för goTO Nordics AB.
Kännetecknande för goTO Nordics egna flygningar är att resenärerna kan välja att boka endast en flygstol och själva boka hotell och aktiviteter eller köpa färdiga paketresor med hotell, transfer, guidade utflykter och reseledare. Dessutom betalar goTO Nordics en fast summa per resenär till Fly Green Fund som verkar för att öka användandet av biobränsle i flygtrafiken. Flygningen till Krakow sker med en Boeing 737-800 med 189 säten.
– Efterfrågan på weekendresor till nya resmål dit man kan flyga direkt från Kalmar är stor. Många uppskattar enkelheten med att flyga hemifrån. Det här stärker vår regions attraktivitet i ett boendeperspektiv, vilket är något vi jobbar tillsammans för, och därför gläds åt, säger Karin Lagerlöf, Marknadschef, Kalmar Öland Airport.