Nyheter

1 april 14:e IT-mässan på Ideon

65 företag söker personal till 800 tjänster på IT-mässan den 11 april i Lund. Detta är den 14:e mässan och även denna gång står arbetsgivarna på kö. Det är en mix av stora och små företag, veteraner och nykomlingar. Arrangörer är Arbetsförmedlingen i samarbete med Ideon Science Park och Lunds Kommun.

Tjänsterna finns inom tjänster inom utveckling, front end, back end, fullstack-utvecklare, testutvecklare, arkitekter, systemutvecklare, NET-utvecklare, technical writer, tekniker inom helpdesk och support samt onsite. Även ingenjörer inom elektronik och mekanik sökes.
– IT-mässan är en väl omtyckt och viktig aktivitet i vårt arbete att kompetensförsörja våra 400 bolag här på Ideon området. Mer än 500 jobb efterfrågas varje år från bolagen och en klar majoritet söker efter de med kunskaper inom IT, som inbyggd mjukvara, datahantering och uppkoppling, säger Mia Rolf, VD Ideon Science Park.
Att mässan blivit så populär genom åren beror på att den fungerar både som rekryteringsträff och mötesplats för etablerade företag och nykomlingar i branschen, säger Carolina Gianola, chef Arbetsförmedlingen i Lund.
– För att våra företag ska kunna fortsätta växa och öka takten i tillväxten krävs rätt kompetens. IT-mässan är en bra arena för företag som söker nya medarbetare och talanger, säger Per Persson, turism- och näringslivschef i Lunds kommun.  säger Lunds kommun.