Nyheter

Norton lanserar ny högpresterande kapskiva för rälskapning

Efter den framgångsrika lanseringen av Norton Quantum 3 utökas nu Nortons sortiment av högpresterande keramiska kapskivor. Den nya kapskivan, som har beteckning Quantum 3 Rail, är en kapskiva för rälskapning, utformad för maximal säkerhet, komfort, hållbarhet och prestanda.
Norton Quantum 3 Rail är tillverkad med ett nyutvecklat keramiskt slip- och bindemedel vilket ger hög avverkning, låg vibrationsnivå och lång livslängd. Det keramiska slipmedlet ger snabb kapning även under lägre arbetstryck eftersom maskinen och skivan utför arbetet.
Rälskapskivan erbjuder marknadsledande komfort och prestanda samt låga processkostnader enligt tillverkaren. Skivans långa livslängd minskar antalet kapskivor som behövs för ett visst projekt och den höga kaphastigheten gör den övergripande metallbearbetningsprocessen mycket effektiv.
Detta gör Norton Quantum 3 Rail perfekt för den natt-arbetande järnvägsindustrin där tid ofta är en bristvara och operatören jobbar under tuffa förhållanden. Denna skiva kapar snabbare, ger exakta snitt, är bekvämare att använda och erbjuder en längre livslängd än någon annat kapskiva inom järnvägsindustrin idag.
Norton Quantum 3 Rail finns tillgänglig i 356 och 400 mm diameter och 4 mm tjocklek.
– Fördelarna med Norton Quantum 3 Rail gör skivan till den säkraste rälskapskivan på marknaden idag. Tillsammans med oslagbar komfort tack vare den relativt låga vibrationsnivån gör Quantum 3 Rails långa livslängd att operatören inte behöver flytta kapmaskinen över rälsen, vilket skapar en säkrare arbetsmiljö, säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.