Nyheter

Ny marknadschef på LK Systems

LK Systems har anställt Roger Persson som ny marknadschef. Samtidigt lanserar företaget en ny avdelning för prefabricerade system och lösningar.
Roger Persson, 43 år, är utbildad civilekonom med inriktning mot marknadsföring och internationella affärer på högskolan i Kristianstad. Han kommer närmast från Elfa där han var chef för produkt- och marknadsavdelningen. Tidigare har han varit marknadsdirektör på Kährs samt marknads- och kategorichef för bland annat toaletter och tvättställ på Ifö och Ido.
– LK är ett stabilt och framgångsrikt företag med långsiktiga ägare som vill utveckla verksamheten. Jag ser fram emot att med starka och kreativa team ytterligare förstärka LK Systems position på marknaden. Detta genom innovativa, smarta och hållbara produktlanseringar och marknadsföring som stärker våra affärer och förenklar vardagen för våra målgrupper, säger han.
Roger Persson tillträdde som marknadschef på LK Systems den 18 mars och är placerad på Malmökontoret. Han efterträder Fredrik Svensson som fortsätter karriären som affärsutvecklare på LK Systems. Fredrik har mycket värdefull erfarenhet och kompetens efter nästan tre decennier i bolaget, varav de senaste 17 åren som marknadschef. Hans uppgift blir nu att identifiera nya synergi- och affärsmöjligheter. Båda två sitter med i företagets ledningsgrupp.
Ökad satsning på prefabricering
LK Systems har även skapat en ny avdelning som arbetar med prefabricerade system och lösningar. Den nya avdelningen utgörs än så länge av tio personer, säljare och systemutvecklare, med spetskompetens inom VVS och byggtekniska frågor. Lösningarna tillverkas på LK:s produktionsanläggning i Gävle och består bland annat av prefabricerade skåp, schakt, våtrumskassetter och installationsväggar.
– Detta är ytterligare ett steg i vår satsning på prefabricerade system och lösningar. Inom all byggnation går utvecklingen mot ökad effektivitet och industrialisering. Värme och vatten är viktiga områden, både vad gäller nybyggen och renoveringsprojekt i exempelvis miljonprogrammet, säger Veli Komulainen som är chef för den nya avdelningen.

För en enklare och smartare vardag
LK Systems utvecklar smarta produkter och systemlösningar för värme, vatten och sanitet samt för flödeskontroll i marina installationer.

LK Systems är ledande i Norden inom lösningar för värme- och tappvattensystem. Systemen är enkla att installera och i LK:s prefabriceringsanläggning tillverkar man även skräddarsydda system som ytterligare förenklar installationen. Från idé till färdig produkt, här får du de smartaste lösningarna, idag och i framtiden.