Nyheter

Upplev nya Robocut redskapsbärare på MaskinExpo

Tuffare, smartare och kraftfullare än någonsin lanseras redskapsbärarna Robocut RC56 och RC75 av Närlant på årets MaskinExpo, den 23–25 maj. Den nya designen är iögonfallande, men nyheterna är minst lika stora under ytan. Där gömmer sig nya motoralternativ och en mängd teknik som gör redskapsbärarna till riktigt flexibla arbetshästar.
Uppenbart har brittiska McConnol Limited siktat högt i utvecklingen av nya Robocut RC56 och RC75. Maskinerna har dieselmotorer från tyska Hatz och effekterna, mätt i hästkrafter, följer modellbeteckningarna.
– Maskinerna har helt inneslutna motorer, ett tilltalande chassi och är försedda med LED-belysning både fram och bak. Den låga tyngdpunkten gör att maskinerna klarar lutningar på upp till 55 grader, beroende på vilka band som är monterade, förklarar Anders Nilsson på Närlant Import AB.
Anders Nilsson gläds åt att redskapsbärarna är HVO-kompatibla. Likaså att de nästa år kommer med steg V-motorer som alternativ.
Till nyheterna hör också att tankvolymen blivit större. Dessutom har bränsleekonomin har förbättrats. Varje maskin har en integrerad laddare till fjärrkontrollens batteri, vilket ger ökad tillgänglighet, snabbare byte och kortare driftsstopp.
– En tydlig LCD-display på fjärkontollen ger operatören uppgifter om bland annat motorvarv, vattentemperatur, effektförbrukning och flytlägesstatus.
Varje maskin har en självrenande reversibel fläkt som standard. De är också försedda med två extra hydraulfunktioner. Utrustade med slagklippare erbjuder modellerna arbetsbredder på 1,3, 1,6 samt 1,9 meter. Fjärrkontolens räckvidd är cirka 150 meter.