Nyheter

HPE och Google Cloud Partner förenklar hybridmoln

Hewlett Packard Enterprise (HPE) tillkännager nu ett globalt partnerskap med Google Cloud för att leverera hybridmolnslösningar som accelererar innovation och ökar både valmöjligheterna och smidigheten för kunder. Detta är en del av ett pågående samarbete mellan HPE och Google Cloud för att ge kunderna en konsekvent upplevelse i såväl offentliga moln som lokalt körda program.
Som en del av det ursprungliga strategiska avtalet kommer HPE att erbjuda två HPE-validerade lösningar för Google Clouds Anthos baserat på HPE SimpliVity hyperconverged infrastruktur samt HPE Nimble Storage och HPE ProLiant-servrar. HPEs validering av Anthos på sina lösningar ger HPEs och Google Clouds gemensamma kunder möjligheten att välja rätt mix av lokal infrastruktur och offentliga moln för att bäst tillgodose sina behov.
HPE kommer dessutom att erbjuda validerad lokal infrastruktur-as-a-service (IaaS) via HPE GreenLake, som är HPE: s heltäckande pay-as-you-go lösning. Med detta erbjudande kan kunder köra applikationer lokalt som en tjänst i Google Kubernetes Engine (GKE) miljö och dra nytta av en och samma programbehållar-baserade design genom hela sin hybridinfrastruktur.
Kunderna kan utnyttja Anthos för att hantera såväl offentliga moln som lokala resurser. Med HPE GreenLake erbjuds en konsekvent konsumtionsmodell för den lokala miljön.
– Genom att samarbeta med Google Cloud och utnyttja ett tillvägagångssätt baserat på programbehållare, kan HPE erbjuda en sömlös hybridmolnsupplevelse med det unika alternativet att hantera all lokal infrastruktur-as-a-service (IaaS). Detta tillvägagångssätt, som drivs av Anthos och HPE GreenLake, ger våra kunder friheten att modernisera i egen takt med den HPE-infrastrukturen som passar just deras verksamhet bäst, säger Phil Davis, VD för Hybrid IT och Chief Sales Officer, HPE.