Nyheter

Drygt 2 000 besökare och många jobbmöten på IT-mässan i Lund

Drygt 2000 personer besökte torsdagens IT-mässa på Ideon Science Park i Lund. 67 företag var på plats och letade personal till 800 tjänster.
En snabb utvärdering visar att både arbetsgivare och arbetssökande var nöjda med arrangemanget. I höst blir det en ny mässa och många företag har redan visat intresse för att komma tillbaka. Dagens mässa som var den 14:e arrangerades av Arbetsförmedlingen i samarbete med Ideon Science Park och Lunds Kommun.
– Det stora intresset visar på det vi redan vet, att talang attraktion är en av de viktigaste sakerna vi kan jobba med så att företagen kan växa i den takt de vill, säger Mia Rolf, VD Ideon Science Park.
– Vi är väldigt nöjda med dagen och ser att mässan spelar en viktig roll för tillväxten i regionen inom flera branscher där IT-kompetens behövs. För att lyckas med detta krävs ett nära samarbete mellan Arbetsförmedlingen och näringslivet, säger Carolina Gianola, chef Arbetsförmedlingen i Lund.
Tjänsterna fanns inom tjänster inom utveckling, front end, back end, fullstack-utvecklare, testutvecklare, arkitekter, systemutvecklare, NET-utvecklare, technical writer, tekniker inom helpdesk och support samt onsite. Även ingenjörer inom elektronik och mekanik var eftertraktade.
Bild: Ideon