Nyheter

Keolis Dalarna tilldelas hederspris av NTF

Under fredagen mottog Keolis hederspris för sin satsning på trafiksäkerhet under NTF Dalarnas årsstämma. I motiveringen lyfte NTF fram satsningen på geofencing och Keolis trafiksäkerhetspolicy.
Priset delas årligen ut av Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande och går till ett företag som på ett föredömligt sätt har kombinerat en framgångsrik drift med en långsiktig satsning på trafiksäkerhet.
– ‘Vi sätter säkerheten främst’ är vårt första ledord. Det här priset är en välkommen bekräftelse på att vi verkligen lever våra värderingar i Keolis dagliga arbete, säger Kent Svens, depåchef Keolis i Borlänge och Falun.
På plats för att ta emot priset för Keolis var depåchef Kent Svens och skadeförebyggare/utbildningsansvariga Nina Bergström Wik.
Motiveringen till utmärkelsen Evert Wargs hederspris 2019 löd:
”I sin trafiksäkerhetspolicy anger företaget att man har visionen
– att erbjuda hållbara mobilitetstjänster som för individen är mer attraktiva än eget fordon.
– har totalförbud för förare under tjänstgöring i buss att använda mobiltelefon och mediaspelare samt handhållen kommunikationsutrustning.
– säkerhetskontroll utförs på varje fordon innan det tas i bruk.
– att säkerheten för medarbetare, resenärer och medtrafikanter är det viktigaste i företagets verksamhet.
Som exempel på en aktiv trafiksäkerhetssatsning kan nämnas företagets investering och satsning på ’geofencing’ med syfte att aktivt begränsa hastigheten på företagets bussar i Dalarna inom gällande hastighetsgränser.
Pristagarens engagemang för trafiksäkerhet har även visats genom ett mångårigt samarbete med NTF Dalarna.
Styrelsen för NTF Dalarna vill med detta pris visa sin uppskattning för värdefulla insatser, framsynthet och ett mångårigt trafiksäkerhetsarbete.
Bild: Keolis