Nyheter

OKQ8 har överlägset bäst täckning på fossilfria bränslet HVO100

OKQ8 är det drivmedelsföretag i branschen med bäst täckning på HVO100 (Hydrerad Vegetabilisk Olja) i hela Sverige – från Malmö i söder till Pajala i norr. Nu kan även privatpersoner tanka bränslet på inte mindre än 55 stationer.
– Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder hållbara alternativ och är därför mycket glada över att vi tillsammans med Tanka nu har den bredaste täckningen av HVO100 i hela Sverige. Det är extra glädjande eftersom Volvo i förra veckan gav fritt fram att använda bränslet i deras dieselbilar, säger Erik Stenströmer Moglia, Fuel Manager, OKQ8 Scandinavia.
I förra veckan gick Volvo ut med nyheten att samtliga av deras dieselbilar tillverkade efter 2015 nu kan tankas med fossilfria förnybara bränslet HVO100. Något som är mycket glädjande för både bilägare och miljö. HVO100 sänker utsläppen av CO2 med upp till 90 procent.
OKQ8 kan erbjuda HVO100 på hela 55 stationer vilket ger stora möjligheter för fler bilägare att välja ett hållbart alternativ.
– En stor bonus är att vår tjänstebilsflotta till allra största del består av Volvobilar i de aktuella modellerna, vilket alltså möjliggör för oss själva att ta ett steg mot en alltmer fossilfri värld. En riktig vinstlott för vår miljö, för vår affär och för våra medarbetare, säger Andréa Haag, Hållbarhetschef, OKQ8 Scandinavia.

Bild: OKQ8