Nyheter

Tävlingen Toyota Logistic Design Competition 2020 söker bagagehanteringslösningar

Tävlingen som organiseras vartannat år av Toyota Material Handling Europe, Toyota Logistic Design Competition, är nu öppen för år 2020. Årets tävlingstema är ”Baggage handling – can you make it fly?”, och fokuserar på bagagehanteringslösningar för flygplatser. Den här gången har den tidigare heleuropeiska tävlingen öppnat dörren för designstudenter från hela världen.

Med miljoner väskor i hantering vid flygplatser över hela världen, varje år, har bagagehantering blivit en stor operation där Toyota Material Handling ökar sitt fokus. Det är därför som Toyota uppmanar alla designstudenter och nyutexaminerade i år över hela världen att komma på en lösning för att förbättra logistiken för bagagehantering på flygplatser. Det kan vara en del eller hela lösningen, från incheckning till bagageinlämning, transport till terminalen, till flygplanet och/eller ankomst vid destinationen.

– För två år sen koncentrerade vi oss på leveransen av paket den sista kilometern (”Last mile”). I år handlar utmaningen om bagagehantering på flygplatser – något vi känner behöver en rejäl makeover, säger Magnus Oliveira Andersson, designchef vid Toyota Material Handling Europe. – Att hålla kontakten med unga designers och att lyssna på dem är livsviktigt för vår framgång. Förändring är, som de säger, det enda som är konstant.

Bagagehantering: Kan du ge den vingar?
Tävlingen öppnar den 15 april, och välkomnar alla bidrag som speglar Toyotas arv och varumärke. Sista inlämningsdag är den 22 oktober i år. Sedan tar en jury med experter vid – de arbetar med design och innovation inom Toyota (vid bolag som Toyota Material Handling, Toyota Industries Corporation, Vanderlande, Raymond, med flera). Juryn ska utvärdera alla kompletta bidrag och sedan utse finalisterna. Alla finalister får feedback från juryn i slutet av november och en möjlighet att omarbeta sitt bidrag inför juryns sista bedömning.

Finalister ska bjudas in till prisutdelningsceremonin i Sverige och deras arbete ska ställas ut på Hannovermässan i Tyskland. De vinner dessutom kontantpriser och får en möjlighet att ansöka om en sexmånaders betald praktiktjänst på Toyota Material Handling Design Center. För mer information och för att gå med i tävlingen, besök sidan för Toyota Logistic Design Competition: tldc.toyota-forklifts.eu.

Logiconomi
Tävlingen Toyota Logistic Design Competition är en del av Toyotas Logiconomi-program. Logiconomi är det ord Toyota Material Handling använder för att beskriva sitt tankesätt – slimmade processer, slöserieliminering, maximering av effektivitet och reducering av kostnader.