Nyheter

CODESYS-stöd för alla Ixxat PC/CAN-kort

HMS Networks meddelar att CODESYS Control Win SL från 3S-Smart Software Solutions GmbH nu stödjer alla Ixxat® PC-kort för CAN.
HMS´Ixxat portfölj av PC/CAN-kort möjliggör uppkoppling till CAN över alla vanliga PC-gränssnittsstandarder, såsom USB, Ethernet, Bluetooth, PCIe, PCIe Mini och PCIe 104. Nu introduceras CODESYS-stöd för denna omfattande produktfamilj.
Biblioteket som krävs för att komma igång ingår i CODESYS version 3.5.14.0 eller senare. Förutom CODESYS krävs endast en installation av en VCI-V4-drivrutin för att använda alla Ixxat PC/CAN-kort under CODESYS. VCI-V4-drivrutinen kan laddas ner gratis från Ixxats webbsajt.
Med hjälp av det integrerade biblioteket blir det mycket enkelt att komma åt CAN-bussen via CODESYS Control Win SL-styrprogram. Användaren kan välja mellan olika Ixxat PC-kort för att komma åt CAN-bussen, t.ex. ett kompakt Ixxat PCIe Mini CAN-kort som pluggas in direkt i applikationen, eller ett externt Ixxat CAN-kort, som ansluts via USB eller Ethernet.
Dessutom kan Ixxat PC/CAN-gränssnitt användas med CODESYS CANopen Master och CODESYS CANopen Slav, eller med valfri CAN RAW-applikation på CODESYS Control Win SL.
Mer information om Ixxat PC/CAN-kort och VCI-drivrutinen finns på www.ixxat.com