Nyheter

Ving fortsätter satsa på tågresor

I februari nylanserade Ving tågsemester med premiär till Davos. Platserna tog snabbt slut och nu fortsätter Ving satsningen med en ny tåg- och vandringsresa till Engelberg. Som en del i företagets långsiktiga hållbarhetsarbete börjar Ving samtidigt att som enda stora semesterarrangör klimatkompensera för samtliga sina kunders flygresor.
Den 5 oktober går Vings andra tågresa av stapeln mot Engelberg i schweiziska alperna. Resan kommer att ta drygt 26 timmar med fyra byten, via Köpenhamn, Hamburg, Basel och Luzern och har 30 platser. För svenskar i södra delarna av landet finns det möjlighet att ansluta i Köpenhamn.
– Vi märker av den ökade efterfrågan på resor med tåg och är glada över att nu kunna presentera ytterligare en resa, denna gång till de vackra bergsmiljöerna i Engelberg. Detta parallellt med vår storsatsning på klimatkompensation där vi som enda stora semesterföretag kompenserar utsläppen för samtliga flygresor som våra kunder bokat via Ving, både med vårt eget och andra flygbolag, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.
Liksom resan till Davos, arrangeras även denna resa i samarbete med en av landets främsta tågresebyråer, ”Tågbokningen.se” samt företaget ”Systrar i bergen”, vars erfarna vandringsguider skräddarsytt innehållet och deltar på resan.
Engelberg, som är beläget på dryga tusen meters höjd i en dalgång, bjuder på vackra naturupplevelser i de Schweiziska alperna. Dagarna kommer att fyllas av vandringar i Engelberg och dess omgivningar, bland annat ”The 4 Lakes Hike” (Engelberg-Trübsee-Jochpass-Engstlenalp-Tannalp-Melchsee-Frutt) som är en av de vackraste vandringar man kan göra i Schweiz. Boendet kommer att äga rum på mysiga Ski Lodge Engelberg.
Resan är den andra i Vings nylansering av tågsemestrar, som företaget arrangerade senast för nio år sedan till bland annat Verona och Gardasjön. Den första resan går till Davos den 21 september. I tillägg till vandringsresorna arrangerar Ving även en rad andra träningsresor, däribland en vandringsresa med Systrar i bergen till Mallorca.
Bild: Ving