Nyheter

Nu har AMAS hittat den rätta siktskopan

– När man har arbetat i samma bransch i över 30 år vet man genast om en produkt är bra  eller i detta fall, riktigt bra säger Ulf Dolfei VD på AMAS Svenska AB som stolt kan meddela att de förvärvat agenturen för Rotastar™ siktskopa.
Redan från starten 1987 har AMAS arbetat med sållande och siktande verktyg.
– Siktning av massor har alltid varit komplicerat, du ska ha ett verktyg som kan hantera en  mängd olika material med alla dess olika egenskaper. Vi pratar om att få ut ett önskvärt  resultat från massor som kan vara allt från blött, torrt, hårt, mjukt och kletigt.
– För det första vill du få ut ett bra material, för det andra måste det gå snabbt och för det tredje ska det vara enkelt för operatören, då får du en bra ekonomi i det. Rotastar™ siktskopa fixar allt detta tack vare sin unika konstruktion.
Det unika med Rotastar™ siktskopa är dels den extremt stora ovalformade siktytan, i ett steg får du med dig en väldigt stor volym. Men framförallt är det siktstjärnorna som roterar och siktar materialet, de är som namnet antyder stjärnformade och tillverkade i polyuretan vilket gör dem oerhört slitstarka och effektiva men framförallt ger det en bra ekonomi för entreprenören då de är väldigt billiga att producera.
– Vi har låtit testköra en skopa under en längre tid nu i Sverige och slitaget är knappt nämnvärt så någon större eftermarknad för vår del lär det inte bli tal om.
Skopan finns för närvarande i 8 modeller för basmaskiner från 2,2 till 25 ton. Premiärvisning och demonstration blir på MaskinExpo den 23-25 maj.
– Vi är väldigt upprymda över att få visa och demonstrera skopan på MaskinExpo, det kommer bli ett lyft för hela marknaden. Matthew, skopans uppfinnare kommer även han att finnas på plats och svara på frågor för den som är djuptekniskt intresserad.
Bilden:
AMAS Svenska AB har förvärvat agenturen för Rotastar™ siktskopa. Premiärvisning blir på MaskinExpo den 23-25 maj.