Nyheter

Renault visar upp KANGOO Z.E. Koncept

Kangoo Z.E. Koncept är en urban el-konceptbil som ger en hint om kommande design på Nya Renault Kangoo med planerad lansering 2020. Konceptbilen är en vision om en arbetsplats, som kan anpassas utifrån uppdrag och mobilitet.
På samma sätt som på Renault EZ-PRO konceptet har Kangoo Z.E. konceptbil flera delar som är grönfärgade, till exempel taket och grillen fram. Den gröna färgen representerar ett av kronbladen (”Work”) i Renaults designblomma, som chefsdesigner Laurens Van Den Acker skapat och som illustrerar bilmodellernas livscykel. Kronbladet ”Work” är bakgrunden till Kangoo Z.E. konceptbilen..
Ett mönster av ljuspunkter lyser upp bilens sidor, och påminner om att utrustningen i bilen är säkert lastad för en mobil verkstad. Kangoo Z.E. konceptbil har den nya fronten som delas med Renaults övriga lätta lastbilar.
En unik ljussignatur
Bakom den glasade och helt transparenta fronten har Kangoo Z.E. Koncept utrustats med en helt ny ljussignatur med en linje som binder ihop de C-formade strålkastarna, specifika för Renault-serien och Renault logotypen i mitten.
Ljuslinjen på sidorna och baksidan av Kangoo Z.E. Koncept stärker fordonets tekniska aspekt. Linjen börjar från logotypen på baksidan och lyser sedan upp skjutdörrspåren och går ihop med handtagen och markerar sidorna.
En unik lätt transportbil som ser ut som en personbil
Karossen på Kangoo Z.E. Koncept är utformad som en personbil med skulpterade sidor, rundade axelpartier och tydliga hjulhus.
Konceptbilens design visar hur den framtida Kangoo-generationen kommer att se ut. Den nya designen har ingen inverkan på last- och volymkapaciteten, eftersom det breda bakpartiet erbjuder en stor och effektiv bredd mellan hjulhusen.
Ett högteknologiskt och futuristiskt sätt att hantera detaljer
Elbilen Kangoo Z.E. Koncept har en modern design in i minsta detalj, vilket återspeglas i flera funktioner: instrumentpanel, fönster, strålkastare, dörrsidor, fronten etc. De främre och bakre stötfångarna har en grafisk design som påminner om el-funktioner för värme/upphettning.
Bild: Renault