Nyheter

Freshworks integreras med WhatsApp Business

WhatsApp Business API anpassas för Freshworks Omniroute™ – ger företag möjlighet att erbjuda skalbar onlinesupport till 1,5 miljarder användare
Freshworks, en världsledande leverantör av programvara för kundengagemang, har integrerat sin lösning med WhatsApp Business. Lösningen erbjuder snabbt konversationsstöd via WhatsApp. Över 1,5 miljarder personer från 180 länder använder WhatsApp för att hålla kontakten med vänner, familj och företag, när som helst och var som helst.
Freshworks hjälper nu företag att effektivt hantera och dirigera användarsamtal som sker på WhatsApp och andra kanaler, via Omniroute™, Freshworks patentskyddade teknik i dess kundengagemangssvit. Omniroute™ förser kundtjänstmedarbetare en enhetlig bild av förfrågningar oavsett kanal och hjälper dem att besvara dessa förfrågningar mer effektivt.
WhatsApp är ett enkelt, pålitligt och privat sätt att prata med vem som helst oavsett var denne befinner sig. WhatsApp Business-lösningen hjälper företag och kunder att snabbt och enkelt få kontakt. Med Freshworks-integrationen kan användarna nå ut till företag med alla frågor, direkt på WhatsApp, så att företag kan svara och erbjuda support omedelbart.
Freshworks lanserade nyligen Proximity, vilket är en uppsättning funktioner för Freshchat, deras moderna meddelandesystem, för att hjälpa företagen att komma närmare användarna. Integrationen med WhatsApp Business-lösningen uppfyller dessutom detta löfte samtidigt som det ger företag möjlighet att hantera samtal i stor skala. Svar kan vara i form av text, bilder, GIF-filer, bilagor eller till och med förutbestämda svar. Freshchats instrumentpanel ger separata inblickar i WhatsApp-konversationer, som till exempel chattvolym och produktivitet inom WhatsApp-kanalen. Integrationen är redan tillgänglig på fyra kontinenter, och den stöds av support- och försäljningsfunktioner över vertikala marknader som till exempel e-handel, media, resor och ekonomi.
– Användare behöver inte längre anstränga sig för att kontakta ett företag – allt de behöver göra är att ta fram mobilen och kontakta sitt favoritföretag på WhatsApp, säger Girish Mathrubootham, VD för Freshworks. Kundhantering i flera kanaler blir avgörande för att tillhandahålla enastående kundsupport. Integrationen med den enormt populära WhatsApp-plattformen gör det möjligt för kunder och potentiella kunder att komma i kontakt med företag direkt, som sedan kan erbjuda support genom detta mycket populära medium.
Supr Daily, en tjänst för leverans av mejeriprodukter direkt till hemmet i Indien, använder Freshchat-integrationen med WhatsApp Business-lösningen för att bredda sina kundsupportmöjligheter.
– Dagens kunder vill ha ett bekvämt sätt att nå ut till företag. WhatsApp är ett användarvänligt sätt att kommunicera. Därför är det också det enklaste sättet för många av våra kunder att nå ut till oss, säger Tarkeshwar Singh, Senior Product Manager på Supr Daily. Vi marknadsför aktivt WhatsApp som ett medium för att kontakta oss och vi ser nu att hälften av våra kunder använder appen för supportfrågor. Integrationen med Freshworks gjorde det möjligt för oss att tillhandahålla hög kvalitet och snabb support till våra kunder, vilket är oumbärligt för vår verksamhet.
Om Freshworks;
Freshworks tillhandahåller programvara för kundengagemang till företag av alla storlekar som gör det enkelt för support-, försäljnings- och marknadsföringspersonal att kommunicera effektivt med kunder och därmed kunna leverera wow-ögonblick. Freshworks erbjuder en hel uppsättning av SaaS-produkter (Software as a Service) som skapar övertygande kundupplevelser och låter företag dela en heltäckande bild av relevant information om kunder internt.
Freshworks Inc., som grundades i oktober 2010, stöds av Accel, Tiger Global Management, CapitalG och Sequoia Capital India. Freshworks är ett företag med över 2 000 anställda vars huvudkontor ligger i San Bruno, Kalifornien, med globala kontor i Indien, Storbritannien, Australien och Tyskland. Företagets molnbaserade svit används av över 150 000 företag över hela världen, däribland NHS, Honda, Rightmove, Hugo Boss, Citizens Advice, Toshiba och Cisco. Besök www.freshwork.com