Nyheter

Ytterligare inställda flyg på grund av den pågående pilotstrejken

SAS beklagar djupt att deras kunder drabbas av den pågående pilotstrejken, som leder till förseningar och inställda flyg. På grund av den pågående konflikten ställs nu ytterligare avgångar in under onsdagen.
Totalt beräknas det drabba cirka 47 000 passagerare när 504 avgångar ställs in i hela Skandinavien onsdag den 1 maj. Se tabell nedan för information om samtliga inställda avgångar.
– Vi gör allt vi kan för att hjälpa våra resenärer som drabbas av den pågående pilotstrejken. SAS strävar efter att nå en lösning så snart som möjligt för att minimera att fler kunder påverkas. Förhandlingarna mellan SAS och pilotföreningarna har ännu inte återupptagits.
– Jag är djupt bekymrad över att pilotföreningarnas strejk inte är löst utan fortsätter att drabba våra kunder. Konsekvenserna är allvarliga för alla resenärer, för samhället och även för alla våra medarbetare som arbetar dygnet runt för att hjälpa kunderna. De krav som ställts av pilotföreningarna skulle innebära en kostnadsexplosion för SAS som på allvar hotar den långsiktiga konkurrenskraften och därmed alla medarbetares jobb. Vi har från SAS sida tydligt uttryckt att vi är beredda att fortsätta förhandla och göra kompromisser. Pilotföreningarna har ännu inte signalerat att de är beredda att släppa sina ultimata krav och komma tillbaka förhandlingsbordet. Därför står vi kvar i detta låsta läge, säger SAS vd, Rickard Gustafson.
Flygningar som utförs av SAS samarbetspartners omfattas inte av strejken. Fri om- och avbokning av biljetter gäller till och med den 5 maj för de passagerare som känner en oro för att deras reseplanering påverkas av den pågående strejken.
Detaljerad information om av -och ombokningsregler och rättigheter finns på SAS hemsida https://www.sas.se/trafikinformation/storningar/