Nyheter

Volvo Group Venture Capital investerar i Autotech Ventures

Volvo Group Venture Capital AB har investerat i Autotech Ventures – en amerikansk venture capital-fond, inriktad på startup-företag i transportsektorn.

Autotech Ventures är en venture capital-fond med bas i Silicon Valley, USA, som hanterar över 200 miljoner USD i tillgångar, med fokus på transportsektorn värd 3 biljoner USD.

Uppkopplade, självkörande och elektrifierade fordon samt relaterade mobilitetstjänster har resulterat i stora förändringar inom transportbranschen. I Autotech Ventures kombineras djupgående kunskaper och kompetens från transportsektorn med gedigen erfarenhet från venture capital-investeringar.

– Genom vårt samarbete med Autotech Ventures ser vi fram emot att få samverka med fler förstklassiga innovativa företag som driver förändring inom vår bransch, säger Anna Westerberg, tillförordnad vd för Volvo Group Venture Capital och Senior Vice President, Volvo Group Connected Solutions.

– Investeringen gör att Volvo Group Venture Capital får ett bättre flöde av investeringsmöjligheter och tillgång till bred kompetens och relevanta nätverk, säger Dan Tram, Investment Director, Volvo Group Venture Capital, med bas i Silicon Valley.

Volvo Group Venture Capital investerar i innovativa och entreprenörsdrivna företag som ligger i framkant med produkter, tjänster och lösningar inom transport och infrastruktur samt stöttar samarbeten mellan startup-företag och Volvokoncernen.

I enlighet med Volvokoncernens strategiska prioriteringar och baserat på de trender som formar framtidens transporter fokuserar Volvo Group Venture Capital på investeringar inom självkörande lösningar, uppkopplade tjänster och elektrifiering, globalt med fokus på Europa och Nordamerika.

Transaktionen har ingen signifikant påverkan på Volvokoncernens intjäning eller ekonomiska ställning.