Nyheter

Säljstart för två nya laddhybrider från Kia

Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid och Kia XCeed Plug-In Hybrid är nu beställningsbara hos de svenska Kia-handlarna. Lång räckvidd på el och generös standardutrustning kännetecknar de nya laddbara modellerna.

Kia har etablerat sig som det tredje största bilmärket i Sverige och kan i dag erbjuda ett av marknadens starkaste elektrifierade modellutbud. Varannan Kia som säljs är elektrifierad.
Nu förstärks utbudet med två helt nya bilar: familjekombin Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid och crossovern Kia XCeed Plug-In Hybrid.

Drivlinan i de båda bilarna kombinerar bensin- och elmotor som ger totalt 141 hästkrafter och 265 newtonmeter som via en sexväxlad dubbelkopplingslåda driver på framhjulen. Till elmotorn hör ett batteri med en kapacitet på 8,9 kWh. Räckvidden på el är ännu preliminär, och uppges till ca 50 km (WLTP).

Laddhybriderna från Kia har i oberoende jämförelsetester motsvarat, eller till och med överträffat, den räckvidd som fabriken anger. Det innebär längre utsläppsfri körning per laddning jämfört med konkurrenterna.

Båda bilarna får ny aerodynamisk grill och laddluckan sitter integrerad i vänster framskärm.
Familjekombin Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid har ett bagageutrymme på 437 liter, medan crossovern Kia XCeed Plug-In Hybrid rymmer 291 liter.

Säkerhetsutrustningen är omfattande och som standard ingår bland annat autobroms med skydd för fotgängare och cyklister samt aktivt filkörningssystem och fillhållningsassistans. Pekskärmen tillåter spegling av mobiltelefoner via Apple CarPlay™ och Android Auto™.

I utrustningsnivån Advance Plus (instegsnivå för Kia XCeed) är skärmen 10,25 tum stor med navigationssystem och livetjänster via TomTom samt telematiksystemet UVO-Connect med tillhörande app. Digital instrumentering på 12,3 tum ingår i standardutrustningen i Kia XCeed och erbjuds i Kia Ceed SW Advance Plus 2.

Bild: Kia