Nyheter

AD Sverige expanderar med Logicenters och Qvana Invest

Logicenters och Qvana Invest ska tillsammans utveckla ytterligare en logistikanläggning i Stigamo logistikpark, Jönköping. Hyresgäst blir ett bolag inom AD Sverige som redan hyr grannfastigheten av Logicenters och nu expanderar till ytterligare en anläggning. Inflyttning i den totalt 25 000 m² stora anläggningen är beräknad till slutet av 2020.

Logicenters fortsätter att befästa sin närvaro på viktiga knutpunkter för logistik. Nu ska aktören tillsammans med Qvana Invest återigen utveckla en logistikfastighet i Stigamo logistikpark, söder om Jönköping. Nyutvecklingen blir en fristående byggnad på ca 25 000 m² och ska uppföras i anslutning till en redan befintlig anläggning som förhyrs av AD Sverige i Stigamo logistikpark. Ett dotterbolag till AD Sverige blir hyresgäst i den nya fastigheten och expanderar därmed tillsammans med Logicenters sin närvaro i området.

– Vi är mycket glada över att vårt framgångsrika samarbete med Qvana Invest och AD Sverige fortsätter. Stigamo logistikpark har ett strategiskt bra läge för logistik och den utvalda tomten är bland de bästa i området med tydlig synlighet från förbipasserade E4. Byggnaden utformas enligt vår standardmodell för moderna logistikanläggningar och vi planerar dessutom att kunna installera solpaneler på taket i linje med vårt fokus på hållbarhet, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Den nya anläggningen är strategiskt belägen på Norra Stigamovägen och byggs enligt Logicenters standardspecifikation anpassat för moderna logistikverksamheter. Fastigheten förbereds, i linje med Logicenters starka fokus på hållbarhet, även för installation av solcellsanläggning på taket.

– Att Qvana Invest och Logicenters ska utveckla en ny fastighet i Stigamo känns oerhört roligt eftersom vårt tidigare goda samarbete har gett mersmak. Logicenters prioriterar liksom vi moderna logistikfastigheter med hållbara tillval som solcellsanläggning. Vi hoppas att AD Sverige kommer att trivas bra i sin nya fastighet, säger Jonas Andersson på Qvana Invest.

– Det är både roligt och viktigt att vi kommer att få tillgång till ytterligare lageryta i Jönköping. Att denna anläggning dessutom uppförs i direkt anslutning till vårt nuvarande centrallager och i ett område som vi trivs i, är något vi ser mycket positivt på. Vi har tidigare mycket goda erfarenheter av att samarbeta med Logicenters och Qvana Invest och vi ser fram emot att expandera och flytta in i vårt nya moderna lager, säger Adam Källberg på AD Sverige AB.

Bild: Logicenters