Nyheter

Produktnyhet: Volvos hjullastare L60H upp till L350H i får en uppdatering

Hjullastarna i H-serien har ständigt blivit bättre så länge de har funnits, och nu får de ytterligare förbättringar som bidrar till att sänka den totala ägandekostnaden.

Under 2014 introducerade Volvo Construction Equipment (Volvo CE) hjullastarna L60H-L220H, vilka under 2017 följdes av syskonen, L260H och L350H.

– Genom åren har vi byggt på vår erfarenhet och arbetat nära kunderna för att förbättra maskinerna, förklarar produktchef Lars Eriksson. Nu, år 2020, har vi introducerat nya funktioner som tar dessa maskiner till en ny nivå av effektivitet.

Bättre prestanda

Reglersystemet för dragkraft ingår nu som standard för alla modeller i H-serien. Med den här funktionen kan förarna minimera hjulens slirande och optimera balansen mellan dragkraft och hydraulfunktioner. Det bidrar i sin tur till att minska däckslitaget och bränsleförbrukningen, vilket innebär effektivare skopfyllnad. En ny valbar lock-up-funktion, särskilt framtagen för jordbruksapplikationer, möjliggör snabbare cykeltider för ensilagearbete med modellerna L60H-L120H.

Enkel användning

Volvo CE:s unika Volvo Co-Pilot-monitor finns nu för fler maskiner – från L60H upp till L350H. Den 10-tums pekskärmen i hytten ger åtkomst till flera Load Assist-applikationer (beroende på maskinmodell) som syftar till att optimera förarprestanda och effektiviteten på arbetsplatsen.

– Vi är säkra på att dessa uppdateringar kommer göra det lättare att få ut mesta möjliga av hjullastarna i Volvos H-serie, fortsätter Lars. Som alltid vill vi höra vad våra kunder tycker och bygga på våra kunskaper, så att vi kan fortsätta skapa de bästa maskinerna som dagens teknik har att erbjuda.