Nyheter

Nya F-generationens ECR58-minigrävare från Volvo Construction Equipment

Målsättningen i utvecklingen av ECR58 var att kombinera allt det bästa branschen har att erbjuda i en enda produkt. Och nu är saken klar: den nya 6-tons ECR58-minigrävaren kan frigöra hela potentialen med sin korta svängradie och tillhandahålla topprestanda i en mängd applikationer.

Branschens bästa hytt

Enligt kundtester ger den här produkten bättre kontroll och jämnare kombinerade manövrar än många större grävmaskiner. Inte att undra på. ECR58 erbjuder en ny standard inom förarkomfort och har branschens rymligaste hytt. Och ändå är den totala maskinstorleken mer kompakt än någonsin tidigare.

Därtill gynnas förarens välbefinnande, självsäkerhet och säkerhet genom en förenklad arbetsplats och användarvänlig upplevelse. Styrspakarnas placering i förhållande till förarstolen har omarbetats och förbättrats, medan de fortfarande delar samma fjädring – en teknik som Volvo introducerade i branschen. Volvohytten, som är utformad för att vara så bekväm som möjligt för föraren, har effektiv ljudisolering, en mängd förvaringsutrymmen samt 12 V- och USB-uttag.

En fullt öppningsbar framruta och skjutbar sidoruta bidrar till klassens bästa runtomsikt. Föraren kan snabbt och enkelt komma igång med F-generationens ECR58 tack vare jogghjulet i bilutförande, en 5-tums färgdisplay och lättnavigerade menyer.

Gör flera saker samtidigt säkert och enkelt

De flesta missöden på arbetsplatsen beror på redskapskompatibilitet och verktygsbyten. För att åtgärda det här problemet har ECR58 ett omfattande utbud av redskap som är skräddarsydda för maskinen och lätta att byta. Det inkluderar skopor, hydraulhammare, gripklor samt nya Tilt Quick Coupler – med en tiltvinkel på upp till 2 x 90°.

Hydraulredskap kan manövreras med precision från de proportionella fingertoppsreglagen, medan flödesinställningarna är lätta att anpassa tack vare nya arbetslägen. Med en kort tryckning på arbetslägesknappen tas föraren till en meny där maskininställningar enkelt kan matchas med aktuellt redskap. Föraren kan skapa upp till 20 verktyg i biblioteket. För varje verktyg kan en stor uppsättning parametrar justeras, så att de matchas perfekt med maskinen till den aktuella applikationen.

Överlägsen stabilitet, brytkraft och lyftfunktioner resulterar i snabba cykeltider, även när du tar på dig de tuffaste arbetsuppgifterna. Flera intelligenta funktioner ger tillsammans enastående bränsleeffektivitet, inklusive det avancerade hydraulsystemet med lastavkänning och flödesdelning. ECO-läge och automatisk tomgångskörning är standardfunktioner för F-generationens ECR58. ECO-läget ger ännu lägre bränsleförbrukning – med upp till 10 % – medan den automatiska tomgångskörningen eliminerar onödig bränsleförbrukning.

Med automatisk motoravstängning registreras inte timmar när inget arbete utförs, vilket minskar underhållskostnaderna samtidigt som andrahandsvärdet blir högre. När det gäller att serva maskinen har några underhållsuppgifter tagits bort och några serviceintervall har fördubblats. Och för att ägarna lättare ska kunna hålla sin ECR58 i toppskick, och sprida ut servicekostnaderna, erbjuder Volvo underhålls- och reparationsavtal.

F-generationens ECR58 utgör startskottet för en ny filosofi för Volvos utbud av minigrävare – en som matchar oslagbar prestanda och intelligenta funktioner med smidig användning samt en modern och innovativ design. I likhet med alla andra grävmaskiner från Volvo kan ECR58 återvinnas till mer än 93 %, vilket visar prov på Volvo CE:s strävan mot en cirkulär ekonomi. Den är dessutom kompatibel för användning med biohydrauloljor.

Swecon Anläggningsmaskiner AB ägs av Lantmännen och är återförsäljare av Volvo Construction Equipment i Sverige. Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland.