Nyheter

PostNord öppnar Drive Thru

Som ytterligare ett led i att förhindra trängsel och smittorisk hos ombuden testar nu PostNord ett digitalt kösystem och öppnar ytterligare en Drive Thru – denna gång i samarbete med Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg.

– Vi jobbar hela tiden för att hitta nya lösningar så att alla ska känna sig säkra när de hämtar ut sina paket i jul. Både det digitala kösystemet och vår satsning på Drive Thru gör att vi minskar risken för trängsel och på så sätt även risken för smittspridning hos våra ombud. Dessutom ligger mässan centralt i Göteborg vilket gör att många kan använda ombudet, säger Mathias Olsson, chef för PostNords ombudsnät

Just nu pilottestas det digitala kösystemet hos flera ombud, för att sedan kunna rullas ut under nästa vecka, på platser där det finns behov. Det digitala kösystemet effektiviserar paketutlämningen och gör det lättare att hålla avstånd på plats.

Precis som det låter möjliggör det nya systemet att du kan köa på distans och gå in och hämta ditt paket först när det är din tur. Det digitala kösystemet finns tillgängligt på Svenska Mässan och flera av PostNords ombud att använda från och med den 7-11 december.

Samtidigt öppnar idag, 4/12, PostNords andra Drive Thru-ombud på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg och alternativet är valbart i flera e-handelsföretags checkout. Den 41 000 kvadratmeter stora anläggningen har möjlighet att hantera en stor mängd paket. Som gående kan du vänta tryggt med hjälp av den digitala kön eller få paketet levererat direkt till bilen, under tak i skydd mot väder och vind.

– Vi har sedan i våras arbetat med utökade säkerhetsrutiner för att ställa om och använda våra ytor efter nya behov som uppstått i och med coronapandemin. Tillsammans med PostNord är det här ett ypperligt sätt för oss att med vår stora anläggning och centrala läge hjälpa till att minska risken för smittspridning när man ska hämta sina paket, säger Benny Karlsson, försäljning- och marknadsdirektör, Svenska Mässan Gothia Towers.

Både Stockholmsmässan Drive Thru och Svenska Mässan Drive Thru är tillgängliga för alla – oavsett postnummer.

– Vi vill att våra Drive Thru-ombud ska vara ett alternativ för alla som känner oro för att hämta ut sitt paket inför jul. Även om du bor en bit utanför Göteborg är det bara att skriva in “Svenska Mässan Drive Thru” eller postnummer 412 51, så kommer det upp som ett alternativ hos din e-handlare. Vi tittar hela tiden på fler sätt att utveckla vårt ombudsnät, säger Mathias Olsson.