Nyheter

Svenska CTEK växer på den europeiska marknaden

Etablerar sig i Nederländerna och Norge och stärker sin närvaro i Storbritannien genom stor affär med EVC. CTEK Sweden AB introducerar nu sina marknadsledande laddningsprodukter och lösningar för elektriska fordon (EV) på den norska marknaden samt på den nederländska marknaden.
Tidigare i år gjorde man en liknande satsning i Storbritannien, och tecknade nyligen ett större avtal med EVC om att installera cirka 100 000 EV-laddningspunkter över hela landet.
CTEK är redan idag ett etablerat varumärke i Norden. Satsningen på de nya marknaderna är en del av en ambitiös tillväxtplan för fortsatt expansion av CTEK:s produkter för elektriska fordon över hela Europa.
– Vår målsättning har alltid varit att ta våra laddlösningar för elektriska fordon internationellt och det glädjer mig att vi efter den lyckade satsningen i Storbritannien nu även kan erbjuda våra produkter i Norge och Nederländerna. Vi har ett gediget erbjudande och starka team på plats i båda länderna. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna ta stora marknadsandelar även där, säger Cecilia Routledge,  global chef  för CTEK E-mobility.
CTEK:s portfölj av produkter och lösningar inom elbilssegmentet innefattar allt från laddboxar i hemmet till större företag- och kommersiella installationer med många laddningsstationer som har behov av lastbalansering, övervakning och integration. Därtill tillhandahåller CTEK teknisk support, kundservice och utbildning.
Expansionen på den norska marknaden kommer att ombesörjas av Kjetil Hulbach som rekryterats till positionen som Sales Manager i Norge.
I Nederländerna har CTEK valt att anställa Rowald Oosterkamp som ny Sales Manager i landet.