Nyheter

Volkswagens transportbilar fick högst betyg i test av Euro NCAP

När Euro NCAP nyligen genomförde ett test av säkerhetssystemen hos 19 lätta transportbilar fick Volkswagen Transporter högsta betyget av alla och sätter därmed standarden för övriga att följa.

Euro NCAP, ett konsortium som ägs av Trafikverket och motsvarande myndigheter i andra europeiska länder, bilklubbar, försäkringsbolagsföreningar och testinstitut, har nyligen genomfört tester på 19 olika lätta transportbilar. Testet har fokuserat på vilken tillgänglighet av säkerhetssystem som erbjuds och själva funktionen av dessa system. Volkswagen Transportbilars Transporter 6.1 fick högst betyg och en guldstjärna från Euro NCAP.

Den ökade e-handeln och renoveringsboomen har ökat antalet lätta transportbilar som rör sig i tätbefolkade områden. En bra anledning för NCAP att undersöka och testa tillgängligheten och funktionen på assistans- och säkerhetssystemen på transportbilarna i B och C/D segmenten där totalvikten understiger 3,5 ton.

Efter omfattande testande har NCAP kommit till slutsatsen att:

”Transporter erbjuder kunderna möjlighet att köpa till en mängd olika väl fungerande säkerhetssystem och förtjänar en guldstjärna i Euro NCAP’s test. Transporter sätter ribban för klassen inför 2021.”