Nyheter

Autoexperten och KGK – först i Sverige att erbjuda verkstadskunder sanering av fordon

KGK lanserar nu en produkt för att, snabbt och kostnadseffektivt, kunna sanera bilen såväl invändigt som i fläktsystemet. Saneringen kommer att erbjudas Autoexpertens verkstadskunder, från 1 januari, efter att bilen har varit inne för service eller reparation.

– Att få bilens interiör samt fläktsystem sanerade samt att bakterier elimineras känns verkligen rätt i den tiden vi just nu lever i, säger Patrik Resmalm, Produktchef AO Verkstad på KGK

Nya tider innebär nytänkande produktval

Det är en speciell tid nu som vi alla måste anpassa oss efter. Rengöring och sanering har blivit en nödvändig del av vardagen. Händer tvättas noga och avstånd till andra hålls. Våra bilar däremot är inget som vi frekvent sanerar invändigt. Med den här produkten elimineras dåliga lukter orsakade av bakterier, svampar och mögel. Den tar bort beläggningar, alger och organiska rester samt förhindrar uppkomsten av ovan nämnda sanitära olägenheter.

Ytorna i bilen befrias från skadliga ämnen på endast 90 sekunder och sprayen avdunstar snabbt och lämnar varken, skum, ringar eller rester efter sig. Den anses lämplig som rengörande behandling av luftkonditioneringssystem, för såväl privat som industriellt bruk. Den renande sprayen är en alkoholhaltig lösning som garanterar effektiv sanering av AC-system och bilkupéer. Sprayen är giftfri och skadar varken system eller bilens klädsel.

Så funkar den

Bilens rutor stängs och luftkonditioneringen slås på i återcirkulationsläge. Produkten, som för bilar är 200 ml, placeras exempelvis i mugghållaren mellan framsätena eller på annan lämplig yta, upprättstående. Kranen vrids motsols och därefter kliver man ur och stänger dörren. Sprayen bör gå tills den är helt slut för bästa resultat. Den har en spridningsradie på ca 180 grader och når, med lätthet, bilens alla skrymslen. För grundlig sanering av klimatsystemet rekommenderas att AC körs med full fläkt i läge recirkulation i 15-20 min med stängda dörrar efter att sprayburken tömts inne i kupén.

– Vi ser den här produkten som ett smidigt sätt att sanera bilens interiör och fläktsystem. En snabb och effektiv insats som kan utföras i samband med att bilen är inne på service eller reparation hos någon av Autoexpertens bilverkstäder. Som en sista finish innan bilen återlämnas till kunden. I tider av sjukdomar och virus kan det kännas tryggt att få bilens interiör och AC-system sanerat, säger Patrik Resmalm, Produktchef AO Verkstad på KGK.