Nyheter

KG Knutsson AB tecknar samarbetsavtal med Total Nordic

– Ett bra smörjmedel är viktigt för att din bil ska må bra och leva länge, och jag ser en enorm potential i det här samarbetet, säger Anders Nilsson som är affärsenhetschef för KGK Verkstad. Total Nordic är välkända för sin höga kvalitet och tillsammans kan vi skapa marknadens starkaste erbjudande och nå väldigt många med riktigt bra produkter.

Avtalet löper på fem år och avser smörjmedel för den svenska och norska fordonsmarknaden.

Försäljning av smörjmedel har länge varit en viktig del i KGK:s verksamhet, och avtalet med Total Nordic är ett stort steg i det totalkoncept som tagits fram för det framtida fokusområdet. Total Nordic blir i och med samarbetet huvudleverantör av smörjmedel för KGK:s affärsområden Bilhandel, Lastvagn/buss och OFF-highway, samt för verkstadskedjan Autoexperten.

Lansering i början av 2021

KGK blir samtidigt huvudpartner till Total Nordic. Steen Burchardt, som är Nordic Lubricants Manager för Norden hos Total Nordic, ser mycket positivt på samarbetet:

– KGK är en ideal partner för Total i Sverige och vi betraktar detta som en språngbräda för att stärka vår gemensamma position i Norden. KGK:s långa historik och enormt starka närvaro i marknaden harmonierar väl med Total:s långa historik och vår ambition att bygga långsiktiga relationer.

Lanseringen kommer att ske i början av 2021, då man går ut brett med det nya erbjudandet inom samtliga KGK:s affärsområden.