Nyheter

Tempcon etablerar starkt fäste i Sveriges tredje storstadsregion

Genom förvärvet av Abbekås Åkeri  stärker Tempcon ytterligare sin position som den ledande leverantören av tempererade transporter och logistiktjänster.

– Vi har sedan tidigare haft en stark position i två av Sveriges storstadsområden och nu med förvärvet av Abbekås Åkeri etablerar vi oss ordentligt även i den södra, tredje, storstadsregionen kring Malmö, säger Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon Group. Samtidigt stärker vi vårt redan väl etablerade nätverk ytterligare med ökad kapacitet på många orter.

I samband med förvärvet går Per-Anders Andersson i pension samtidigt som Mikael Nilsson träder in i rollen som bolagens vd. Mikael är tillika ordförande i Sveriges Åkeriföretag.

– Det känns som ett stort förtroende att få möjligheten att ta Abbekås Åkeri, som är ett fint familjeföretag, till att vara en del av en större företagsfamilj – med alla de nya möjligheter som det innebär, säger Mikael Nilsson, tillträdande vd för Abbekås Åkeri. Att få leda bolaget i denna förändringsprocess ska både bli utmanande och spännande. Jag ser verkligen fram emot att få starta denna resa tillsammans med resten av personalen.

– Med ålderns rätt känns det skönt att kunna lämna över företaget till en ny ägare som värnar om personalens bästa och som vill driva bolaget vidare i samma anda som jag gjort, säger Per-Anders Andersson, tidigare ägare till Abbekås Åkeri. Självklart är det en stor omställning för mig men jag har funderat på detta under några år och insett att det är dags att ta steget som jag nu gjort. Tempcon kommer att bli en bra ägare som kommer fortsätta utveckla företaget.