Nyheter

Nästa generations automatiserade skjutstativtruck

Den automatiserade skjutstativtrucken Linde R-MATIC sätter en ny standard för lyfthöjd och navigering i smala gångar. Med en lyfthöjd på upp till 11,25 meter och lastkapacitet på 1,6 ton är robottrucken den perfekta lösningen för hantering på höga höjder. Tack vare sin smala konstruktion kan R-MATIC arbeta i gångar så smala som 2,9 meter.

Den nya generationens automatiserade skjutstativtruck R-MATIC från Linde Material Handling är nu ännu säkrare och effektivare än tidigare. Med en totalbredd på cirka 1,5 meter är den automatiserade skjutstativtrucken den enda i segmentet som kan manövrera i gångar så smala som 2,9 meter. Tack vare den avancerade mjukvaran lagrar trucken pallar precist och effektivt på höjder upp till 11,25 meter, helt automatiskt.

Effektiv och säker navigering

Med hjälp av det unika geonavigationssystemet styr R-MATIC dynamiskt genom lagret och tar emot transportorder direkt från lagerhanterings- eller affärssystemet via den centrala kontrollenheten.

Trucken är utrustad med fyra olika säkerhetslasrar som är integrerade i truckens chassi. Tillsammans bildar de ett 360-graders säkerhetsfält som konstant skannar av omgivningen och söker efter hinder. Som standard ingår stödsystemet Dynamic Mast Control som ger snabbare och säkrare hantering på höga höjder genom att jämna ut stativets rörelser samt Linde BlueSpot som varnar gående när en truck närmar sig. Tack vare den höga säkerhetsnivån kan trucken på ett säkert sätt interagera med både människor och manuella truckar.

Som tillval finns bland annat sensorer som detekterar eventuellt överhäng på pallen och varnar om pallen är för stor för att placeras i ställaget.

Hög precision med innovativ 3D-kamera

Linde R-MATIC är utrustad med en innovativ 3D-kamera som inte bara läser av pallens mått utan använder sig av kameran för att identifiera pallplatsen i ställaget och justera gafflarna därefter. Detta möjliggör en ännu mer precis hantering vid arbete på marknivå, ställage, eller transportband.

Smidig implementering

Linde R-MATIC och dess tillhörande system kan installeras som en självständig enhet. Det innebär att den automatiserade trucken kan arbeta helt fristående utan koppling till verksamhetens IT-system. Arbetsuppgifterna kan istället sättas igång manuellt på truckens pekskärm. Linde R-MATIC fungerar även som en hybridlösning, där operatören när som helst kan använda den som en manuell truck genom en enkel knapptryckning.

En annan ny funktion är den autonoma laddningen. R-MATIC är utrustad med snabbladdande batterier och tar sig helt på egen hand till laddstationen.

Facebook
LinkedIn
Twitter