Nyheter

Ny dotterbolags-vd för Sivers Wireless

Sivers Semiconductors AB tillsätter Pelle Wijk som dotterbolags-vd för Sivers Wireless i Sverige.

Pelle Wijk kommer närmast ifrån Imagination Technologies, tidigare Kisel Microelectronics där han var vd innan Kisel förvärvades av Imagination 2014. Pelle Wijk har mer än 15 års erfarenhet av ledarskap och chiputveckling. Pelle Wijk inledde sin karriär på Ericsson där han var anställd i åtta år.

Sivers Semiconductors går in i nästa fas och jag kan nu fokusera ännu mer på att leda koncernen. Fokus i närtid ligger på flytten till huvudlistan på Nasdaq. Det är därför väldigt glädjande att vi lyckats anställa en mycket kompetent och erfaren ledare inom kisel och chiputveckling till Sivers Wireless, säger Anders Storm, vd och koncernchef för Sivers Semiconductors.

Det är en stor ära att få driva Sivers Wireless vidare i denna spännande fas. Bolaget har en världsledande position inom chip och RF-moduler för millimetervågs-5G-lösninga, säger Pelle Wijk.

Pelle Wijk tillträder idag.