Nyheter

Telia blir helhetsleverantör för Transportsyrelsens kommunikationstjänster

Transportstyrelsen ger Telia förtroendet att bli ny helhetsleverantör för Transportstyrelsens kommunikationstjänster. Området är omfattande. Det inkluderar operatörstjänster för fast- och mobil kommunikation, samordnad telefoni (produktivitetsplattform för växel och kontaktcenter inklusive självservicetjänster). Det inkluderar även digitala möten, bemannings- och resursplaneringssystem samt nätverkskommunikation inklusive säkerhetstjänster.

Avtalet som Transportstyrelsen tecknat med Telia omfattar en period på sex år till ett värde på 150 MSEK inklusive en förlängningsoption.

Avtalet med Telia innebär att Transportstyrelsen kommer att få en omfattande, flexibel och skalbar lösning för att hantera myndighetens samlade kommunikationsbehov.

– Vi är stolta och glada över att få förtroendet från Transportstyrelsen. Det känns extra roligt att få möjligheten att förvalta och utveckla våra kommunikationstjänster framåt i samarbete med Transportstyrelsen, säger Tobias Larsson, ansvarig för företagsaffären på Telia.