Nyheter

Arlo-kameror blir en del av Verisures larmsystem

Genom ett strategiskt partnerskap med Arlo kan nu Verisure erbjuda professionella, trådlösa och batteridrivna övervakningskameror.

Verisure förvärvade Arlo Technologies, Inc. i januari 2020 och har sedan dess ingått ett strategiskt partnerskap som inkluderar uppköp av Arlos kommersiella verksamhet i Europa.

Både Arlo och Verisure är marknadsledande i sin kategori och erbjuder trygghet och säkerhet till miljontals människor i Europa. Avtalet innebär att Arlo nu är huvudleverantör av professionella och trådlösa övervakningskameror som är integrerade i Verisures larmsystem.

I Sverige lanseras nu Arlo Pro 3 och Arlo Essential Spotlight, som är integrerade med Verisures larmlösningar. Kamerorna, som är trådlösa och batteridrivna, kan monteras inomhus eller utomhus och den kommer att finnas tillgänglig för både våra befintliga och nya kunder. Nya kunder har möjlighet att köpa detta som en del av larmsystemet.

Som ensam aktör på marknaden kan Verisure nu erbjuda Arlo-kameror med uppkoppling till larmcentral, avtalslång produktgaranti samt ersättningsgaranti.

Verisure och Arlo är en oslagbar kombination av marknadsledande teknologi inom kamerabevakning och Sveriges största larmleverantör och larmcentral. Det ger våra kunder det bästa av två världar – Professionellt installerade kameror uppkopplade till vår larmcentral ochmöjligheten att själv vaka över det som betyder mest med ett extra öga direkt i mobilen, säger Erik Ireståhl, Director Product & Portfolio Marketing på Verisure.

Arlo Pro 3: Kristallklar video, både natt och dag

Arlo Pro 3 har en integrerad spotlight, vidvinkellins och rörelsesensorer, och kameran kan ta både video och stillbilder. Kunden får automatiska email- och pushnotiser via appen på mobiltelefonen eller surfplattan när det rör sig framför kameran. Med hjälp av smart detektering registrerar kameran om det finns exempelvis en människa, en bil, ett djur eller ett paket i kamerans synfält. Via appen kan kunden själv live-streama eller spela in videor.

Arlo Pro 3 spelar in kristallklara videos i 2K både natt och dag. Vid utlöst larm mottar Verisures larmcentral videoklipp från platsen och larmoperatören kan följa det som händer från varje vinkel, inomhus och utomhus, dag som natt. Kameran är ett ovärderligt hjälpmedel vid en larmhändelse i att verifiera larmets orsak och sätta in rätt åtgärd.

– I en akut larmsituation som brand eller inbrott har larmoperatören möjlighet att ansluta sig till Arlo Pro 3 för att titta på livevideo från platsen. När varje sekund räknas kan detta vara mycket värdefull information som också kan förmedlas vidare till räddningstjänst eller polis, säger Erik Ireståhl, Director Product & Portfolio Marketing på Verisure.