Nyheter

Entreprenad Live positiva trots pandemin

Entreprenad Live planeras att genomföras i Göteborg, 20-22 maj på Säve depå samt Entreprenad Live i Skåne, 16-18 september på Ring Knutstorp.

– Det kan verka vara ett önsketänkande under rådande epidemiologiskt läge, men vi har täta och löpande kontakter med Publikrådet, som är regeringens kanal, för att föra en strukturerad dialog med berörda arrangörer inom såväl kultur- och idrottssektorn som det civila samhället och besöksnäringen, säger Peter Eriksson på Entreprenad Live.

– Diskussionerna är positiva i Publikrådet och samtliga aktörer är medvetna om att nuvarande regler har stor negativ inverkan på arrangörer, kunder och kunders kunder på verksamheter som är verksamma inom offentliga sammankomster. Det betyder att viljan är stor för att så snart som möjligt öppna upp verksamheter som kan anses säkra ur smittskydssynpunkt.

Utomhusarrangemang och en genomarbetad riskbedömning, riskanalys och åtgärder ökar chanserna för säkra arrangemang.

– Våra mässor arrangeras utomhus på stora arealer. Detta är en mycket positiv förutsättning för oss. Besöksdensiteten är låg på ett mässområde på ca 60 000 kvm och andelen kunder som transporterar sig till mässan med kollektivtrafik är mycket låg. Vi har också tagit fram en riskbedömning och riskanalys för våra arrangemang som tydligt beskriver våra förutsättningar och åtgärder för att möjliggöra säkra genomföranden. Våra ansökningar för arrangemangen är inne och nu tittar Länsstyrelsen, som är Nationell samordnare för tillsynen av Covid-19 på detta och vi hoppas att senast den sista februari kunna ge slutliga besked om bägge våra arrangemang 2021.

– Vi har stor förståelse för att framförhållning och planering är avgörande för alla våra kunder. Samtidigt är vår uppfattning efter dialog med utställare och besökare att mässorna är viktiga för branschen och efterfrågan om att kunna träffas igen är mycket stor.

– Båda mässorna ligger bra till bokningsmässigt. Göteborgsmässan är i princip fullbokad och mässan i Skåne är uppbokad till ca 60% och kommer bokas på ytterligare när tydlighet om våra arrangemang kommer till stånd, avslutar Peter Eriksson.