Nyheter

Konferensa i Australien utan att lämna Sverige

Flygskam, Covid och Zoom har saboterat traditionella företagsresor. Och Zoom är lika kul som ett tandläkarbesök. Vi vill resa någonstans stimulerande och kul.

Forza Travel har hittat en innovativ lösning: skräddarsydda konferensresor till hela världen fast i Sverige.

Resmålet skapas på plats här i Sverige.

Till exempel för Australien innebär detta personal som är riktiga Aussies, Vegemite till frukost och surf & turf på kvällen, en solig strand, didgeridoo konsert och en surfartjej som lär oss hur man överlever en hajattack (snarlikt hur man hanterar aggressiva kunder och kollegor).

För säsongen 2021-22 är Australien och Kalifornien populära resmål.

– Just nu jobbar vi med en konferensresa till San Francisco med studiebesök hos Tesla och Google. Kunden vill också träffa Elon Musk vilket vi ordnar förstå,  säger VD Richard Gustafsson.

Jennica Ericson som länge jobbat inom resebranshen ansvarar för den stimulerade flygresan. Hon säger att: ”En spännande resa börjar alltid med en jobbig flygresa. Våra flygresor är obekväma och maten är såklart dålig men fördelen är att resan räknas i minuter istället för timmar.”

Allting ingår i dessa simulerad resor. Autentiskt boende, konferens- och mötesrum, spännande mat och dryck på ”lokala” restauranger, info om resmålet och den affärskultur som väntar er, även lätta glosor att öva på.

– En lätt solbränna ingår alltid vid resa till varmare breddgrader, säger organisationspsykologen Samuel West, att som svensk resa långt bort och komma hem i samma färg är ju otänkbart.

Bild av Patty Jansen