Nyheter

Sveriges mest sålda bil i augusti

Kia Niro (991 registreringar) och modellfamiljen Kia Ceed (909) tar första- respektive andraplatsen över de mest sålda bilmodellerna i Sverige.

Laddhybridversionerna av Kia Ceed toppar listan över mest sålda laddbara bilmodeller i Sverige. Kia e-Niro är den mest sålda elbilen i Sverige i augusti och även i juli.

– Det är fantastiskt roligt att vi för andra månaden i rad är etta och tvåa på marknaden med våra laddbara bilar, säger Peter Himmer, VD Kia Sweden. Vi är tacksamma för kundernas förtroende och för det dedikerade arbete våra återförsäljare lägger ner för att Kia ska fortsätta gå i bräschen för omställningen till en hållbar mobilitet.

– Andelen laddbar försäljning uppgår till 83 procent i augusti, vilket är bland den högsta andelen vi har nått en enskild månad, och högre än något annat märke förutom renodlade elbilsmärken. Kia har dessutom det lägsta genomsnittliga CO2-utsläppet av Sveriges bästsäljande varumärken, i augusti var den siffran så låg som 36 gram*, säger Peter Himmer, VD Kia Sweden.

Målsättningen är att Kias nybilsförsäljning ska nå ett genomsnittligt CO2 på 50 gram per kilometer för 2021, vilket är klart lägst snitt av alla märken som inte enbart säljer elbilar. För året är målet att 80 procent av försäljningen ska bestå av laddbara bilar.

Kias satsning på laddbart fortsätter. Den mycket efterlängtade elbilen Kia EV6 går att beställa redan nu och den populära suv-modellen Kia Sportage lanseras som laddhybrid under våren 2022
*Källa: Vroom