Nyheter

Hynion medverkar i nytt projekt för bränslecellsbilar i Göteborg

Hynion har erhållit en order på vätgastankning och assistans under utprovning av vätgassystemet på en prototypbil som utvecklats av CEVT i Göteborg. Inledningsvis kommer samarbetet att bestå av tester och verifiering av bilens vätgassystem och tankning av vätgas för den inledande utprovningen av bilen.

Vätgassamarbetet kommer att ske i anslutning till Hynions vätgastankstation i Göteborg, som för närvarande är under certifiering för att åter kunna öppnas för publik tankning av vätgas.

China Euro Vehicle Technology AB, förkortat CEVT, är ett tekniskt forsknings- och utvecklingsföretag som ägs av det kinesiska bolaget Geely. Bolaget har sitt säte på Lindholmen Science Park i Göteborg där man i januari 2020 har öppnat ett nytt campus för Geelys verksamheter. Campuset heter Uni3 by Geely och har lokaler för 3500 anställda.

– CEVT har utvecklat en helt ny bränslecellsbil i samarbete med många europeiska teknikföretag, däribland Powercell, och prototypen är nu mogen för körprov. Då måste den ju tankas och vi uppskattar att Hynion kan leverera vätgas och hjälpa oss med utprovningen, säger Emelie Nordqvist som är project ledare för Inn-Balance projektet på CEVT.

– Vi är glada över att kunna erbjuda vätgas och assistans för den tidiga utprovningen av CEVTs bränslecellsbil, och hoppas att detta är början på stora satsningar både för CEVT och för Hynion, säger Slavica Djuric, VD för Hynion Sverige AB.

Mer om Inn-Balance:

https://www.innbalance-fch-project.eu/