Nyheter

En game changer bland transportbilar

Nu lanserar Nissan nästa generation av kompakta skåpbilar, helt nya Townstar. Nykomlingen kommer att finnas tillgänglig med två drivlinor – en 100 % elektrisk- och en bensindriven version.

Helt nya Townstar är Nissans hittills mest tekniskt omfattande transportbil och erbjuder fler än 20 nya tekniska funktioner som underlättar förarens vardag.

Townstar följer framgångarna med e-NV200, som har varit både en pionjär och en ledare på elbilsmarknaden. Den elektriska versionen av nykomlingen är optimerad för att möta kundernas behov. Med ett förbättrat 44 kWh batteri, avancerad teknik och låga driftskostnader erbjuder Townstar en effektiv och hållbar mobilitetslösning.

– Helt nya Townstar erbjuder två effektiva drivlinor, ergonomisk design, nya tekniska funktioner allt för att möta kundernas ständigt föränderliga behov, säger Emmanuelle Serazin, LCV and Corporate Sales Director Nissan Europe.

– Med striktare utsläppskrav, hårdare restriktioner för att kunna köra in till stadskärnor och ständigt ökande efterfrågan på last-mile delivery, måste stora och små företag hitta effektiva och hållbara lösningar för att förbli konkurrenskraftiga och optimera verksamheten, fortsätter Serazin.

Pålitliga alternativ och effektiva drivlinor

Townstar har utvecklats för optimal effektivitet och mångsidighet i stadsområden och har två drivlinelösningar i transport- och kombi (passagerare) version för att tillgodose kundernas behov.

Den bensindrivna versionen av Townstar har en 1,3-liters fyrcylindrig bensinmotor på 130 hk och med ett vridmoment på 240 Nm. Motorn uppfyller de senaste Euro 6d-utsläppskraven. Med den 100 % elektrifierad drivlinan får Townstar ett 44 kWh batteri med intelligent energihantering och effektiv termisk kylning av batteriet. Bilen har ett vridmoment på 245 Nm och en räckvidd på 285 km*, enligt WLTP -kombinerade cykel. *Siffrorna är fortfarande föremål för typgodkännande.