Nyheter

Volkswagen Transportbilar presenterar: Multivan

Nu tar Volkswagen Transportbilar en av sina ikoniska modeller och bygger den från grunden som en personbil och laddar den med alla de senaste tekniska innovationerna från Volkswagen-koncernen.

Helt nya Multivan kommer som laddhybrid från början och har säljstart idag ute hos Sveriges återförsäljare. Med ett attraktivt pris och oslagbara praktiska funktioner tillför nya Multivan något ganska unikt på marknaden för landets alla barnfamiljer, företagare och äventyrare. En modern folkabuss för en ny generation.

I Sverige erbjuds nya Multivan med två olika drivlinor. Multivan eHybrid har en 1,4 liters TSI-motor på 110 kW och en elmotor på 85 kW, med en sammanlagd systemeffekt på 160 kW/218 hk. Batteriet på 10,4 kWh netto ger en elektrisk räckvidd på upp till 49 km. Att ladda från 0-100% tar 3,6 timmar med 3,6 kW AC-laddning.

Multivan eHybrid kommer vara första modellen som börjar byggas i Hannover och de första bilarna väntas ankomma till Sverige i början på 2022. Fram mot sommaren nästa år ansluter också en dieselversion på 150 hk. Båda versioner erbjuds endast med DSG automat, och båda går att beställa från och med nu.

Nya Multivan erbjuds också i två längder men med samma axelavstånd, 497 och 517 centimeter. Bilen är lägre än tidigare (190 cm) och har också minskat något i bredd. Inuti är dock både höjd och bredd likvärdigt med föregångaren, det vill säga gott om utrymme för upp till 7 personer. Bagagevolym (upp till tak) går från 469 liter i kort utförande med 7 säten, upp till 4 053 liter i den långa versionen när sätena på andra och tredje raden plockats ut. Maximal dragvikt är 1 600 kg för eHybrid och 2 000 kg för TDI 150.

Det finns tre olika utrustningsversioner att välja mellan och redan grundversionen ”Multivan”, kommer med det mesta man kan önska sig av en modern personbil. Parkeringsvärmare, LED-strålkastare och bakljus, digitala instrumenttavlor och 10’’ infotainment med App-connect och DAB-radio, Keyless Go, Farthållare, Front- och Lane Assist är några exempel på den rikliga standardutrustningen.

Nästa nivå är ”Life” där man får en hel del extra designdetaljer och smarta förvaringsfack, liksom USB-C uttag runt om i bilen. Parkeringssensorer, elektriskt justerbart svankstöd, armstöd, ljus- och siktpaket och en igenstängningshjälp av sidodörrarna är andra exempel på vad som ingår i Life-versionen.

Den lyxigaste versionen heter ”Style” och innehåller bland annat LED Matrix-strålkastare med en ljuslist i grillen, exteriört krompaket, interiör stämningsbelysning, 3-zons klimatanläggning, elektriska sidodörrar och Art-Velour stolklädsel.

Multivan eHybrid kostar från 528.300 kr och för Multivan TDI 150 startar priset på 423.900 kr (inkl moms).