Nyheter

Nya och förbättrade Volvo L350H

Den uppgraderade hjullastaren L350H från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) är byggd för att klara de tuffaste jobben och är baserad på årtionden av innovation – för att ytterligare förbättra lönsamheten för kundernas verksamhet.

Med en mängd uppgraderingar är L350H redo att hantera en rad tillämpningar från gruvdrift och stenbrott till tung infrastruktur – men nu med högre produktivitet och bränsleeffektivitet och till lägre servicekostnader.

Flaggskeppet i hjullastarsortimentet, Volvo L350H, levereras förberedd för tunga applikationer som standard från fabrik tack vare det beprövade Z-länkaget med dubbel tätning på var och en av tapparna och en stark ramstruktur, som är sammanfogad med förstärkt övre midjelagring och nya Volvoaxlar. Oavsett om det rör sig om lastning av timmer eller stenar, upplagslastning, blockhantering eller slagghantering, har Volvo CE det specialpaket (med maskinfunktioner, däck och redskap) som behövs för att uppnå maximal prestanda.

Bra blir bättre

Den här kraftiga uppgraderingen bygger på framgångarna från dess föregångare – ett stolt arv som går tillbaka till den första L320-hjullastaren 1985 – med några anmärkningsvärda förbättringar. Ett mer responsivt hydraulsystem, med nya lyft- och tiltcylindrar, och ett ökat hydrauliskt arbetstryck möjliggör 10 % snabbare arbetscykler och högre produktivitet.

Samtidigt har den uppgraderade drivlinan nya Volvo-axlar och en helt ny Volvo-växellåda som gör att tredje generationens OptiShift kan utrustas som standard. Denna beprövade teknik, som redan finns på Volvo L110H-L260H hjullastare, integrerar funktionen Reverse by Braking (RBB) och låsfunktionen i transmissionen för att öka bränsleeffektiviteten med upp till 15 %. Effektiviteten förbättras ytterligare av en optimerad växlingsstrategi och den nya convertern, som levererar högre effekter vilket resulterar i upp till 22 % mer dragkraft beroende på vald växel och maskinhastighet.

Maskinen har blivit ännu tuffare tack vare en ny, robustare midjelagring och uppdaterade ramar för att passa de nya axlarna och transmissionen.

En riktig produktivitetsmaskin

Kunder kan fortsätta att arbeta med den uppdaterade L350H längre och minska kostnaderna tack vare de utökade serviceintervallerna, som fördubblats till 1 000 timmar för motorn och till 4 000 timmar för ett axeloljebyte, något som möjliggjorts tack vare en axeloljekylare med filtrering monterad som standard.

Dessutom kan kunderna ytterligare minimera maskinens stilleståndstid och öka komponenternas livslängd med kända funktioner, inklusive kraftiga fullflytande axlar, planetarisk navreduktion och underhållsfria bakaxeltapplager.

Telematikanslutning och andra etablerade funktioner, såsom Load Assist-sviten med appar som nås från Volvo Co-Pilot-displayen i hytten, förbättrar effektiviteten och drifttiden ytterligare. Till exempel tillvalet däcktrycksövervakning (TPMS), som gör det möjligt att kontrollera däckens tryck och temperatur från hytten och på så sätt bidra till att förlänga däckens livslängd och spara bränsle.

Överlastning, underlastning och väntetider till ett minne blott med On-Board Weighing-appen (OBW), som ger realtidsinsikt om lasten i skopan och lastmottagarens nyttolast. Operator Coaching Advanced-appen kommer att hjälpa kunder att använda L350H till sin fulla potential. Den ger realtidsinformation och vägledning till förarna, vilket hjälper dem att arbeta på ett sätt som ger optimal produktivitet och bränsleeffektivitet, samt minskat maskinslitage. Dessutom ger en portfölj av kompletterande Volvo-tjänster – inklusive Produktivitetsrapport, EcoOperator-utbildning och ActiveCare – också värdefulla insikter om hur sätt som man kan använda för att sänka kostnaden per ton och göra en betydlig skillnad vad gäller hur maskinen görs.

Bekvämlighet garanteras

Den uppgraderade L350H ger samma oöverträffade förarupplevelse med högsta kvalitet på komfort, bekvämlighet och säkerhet för att hjälpa förarna att uppnå optimala resultat. Förutom fjärrstyrd dörröppning och luftkonditionering som standard, har maskinen enastående runtomsikt som kompletteras av de elektriskt justerade uppvärmda backspeglarna som tillval, tillsammans med backkamera och radarsystem som varnar för dolda föremål.

Föraren kan konfigurera maskinen efter jobbet med hjälp av tre känslighetsnivåer på hydrauliken, anpassningsbar lock-up och dragkraftskontroll, medan skopnivelleringsfunktionen automatiskt återställer skopan till nivå, vilket hjälper till att minska förartröttheten.

Oavsett applikation så är det här kraftpaketet redo för hårt arbete – för att leverera lägre total ägandekostnad för lönsammare prestanda, som den mest innovativa och raffinerade versionen av Volvo L350 hittills.