Nyheter

Pleo stärker sitt lokala ledningsteam för att driva ytterligare tillväxt i Norden

Pleo presenterar idag Hélène Podsadni Nilsson som ny Nordenchef. Det snabbt växande fintech-företaget erbjuder smarta företagskort och förenklad utgiftshantering för företag som vill spara tid och resurser på hantering av kvitton och utlägg, och stärker nu sitt nordiska ledningsteam med Hélène, som har gedigen erfarenhet av fintech-branschen. Hélène kommer senast från Visa, där hon som chef för fintech i Norden och Baltikum spelat en viktig roll i företagets arbete med och relationer till startupscenen och inte minst fintech-communityt i regionen. Hon har tidigare även haft flera ledande roller, bland annat som Head of Expansion & New Markets för Benify, och som Business Development Director på Edenred.

Med över 15 år i branschen har Hélène lång erfarenhet av att arbeta med betallösningar, fintech och programvarulösningar (SaaS). Hon är mycket intresserad av digitaliseringens snabba framfart i Norden. Inte minst hur den bidragit till att stöpa om affärsmodeller, driva tillväxt och gjort det möjligt att maximera såväl produktivitet som lönsamhet för företag i regionen. Något hon nu tar med sig in i sin nya roll hos Pleo.

– Pleo är ett mycket spännande företag som vuxit otroligt snabbt det senaste året, och jag är glad över förtroendet att förvalta och bygga vidare på denna framgång, säger Hélène Podsadni Nilsson. Norden är en marknad som sticker ut, vi har kommit långt i vår digitala transformation och det innebär såklart möjligheter, men även utmaningar, och jag ser mycket fram emot det kommande arbetet att realisera potentialen i Pleo för såväl lösningen som varumärket i stort.

Pleo har växt enormt under det senaste året. Antalet användare av plattformen har fördubblats, samtidigt som transaktionsvolymerna under 2021 tredubblades från året innan. Företags behov av att smidigare hantera hur och var pengar spenderas blir allt viktigare. I dag arbetar anställda mer utspritt, samtidigt som ekonomin ser stigande levnadskostnader och en hotande lågkonjunktur. Omständigheter som bidrar till att ansvar, transparens och förtroende blir allt värdefullare för företag och dess anställda. Med en ny chef för Norden på plats, fokuserar nu Pleo på att utöka sin närvaro hos medelstora företag, att fortsätta finnas där för mindre företag, och att utveckla sitt produkterbjudande.

– Vi har ambitiösa mål för de kommande åren för att fortsätta bygga ut våra produkter och göra det möjligt att erbjuda Pleo till ännu fler framåtsträvande företag överallt, säger Jeppe Rindom, CEO och Co-Founder på Pleo. Här är Hélène med sin gedigna erfarenhet och djupa kunskap om branschen vi verkar i en enorm tillgång och ett ytterst välkommet tillskott att bygga och leda vårt regionala team till än större framgångar.

Om Pleo

Pleo är en komplett lösning för företagsutgifter som erbjuder smarta företagskort och automatiserade utgiftsrapporter för anställda. Allt detta låter dem köpa vad de behöver för jobbet samtidigt som det ger ekonomiavdelningen fullständig kontroll över och insyn i alla företagets utgifter. Pleo registrerar kvitton i farten, kategoriserar automatiskt utgifter baserat på tidigare beteenden och eliminerar behovet av manuella utgiftsrapporter.

Pleo grundades i Köpenhamn under 2015 av fintech-veteranerna Jeppe Rindom och Niccolo Perra. Båda är serieentreprenörer med många års erfarenhet av att bygga framgångsrika finansiella produkter. Idag har Pleo-teamet vuxit till över 900 anställda med sju kontor i Europa (London, Stockholm, Berlin, Madrid, Lissabon, Paris och Köpenhamn). Idag använder över 20 000 företag Pleo på tolv olika marknader.