Nyheter

Billigast i Norden på parkering

Easypark har kartlagt och jämfört parkeringspriser i olika länder i Europa. Kartläggningen visar att Sverige är billigast i Norden och tredje billigast i jämförelse med övriga länder. Allra förmånligast är det att parkera i Portugal medan Nederländerna står för den dyraste parkeringen.

I en ny kartläggning har Easypark analyserat genomsnittspriset för parkering i olika europeiska länder. Resultatet visar att Sverige är billigast i jämförelse med våra grannländer Danmark, Norge och Finland. Totalt hamnar Sverige på en tredjeplats av de billigaste länderna i Europa, strax efter Portugal och Italien.

Portugal tar hem priset över det land som är billigast att parkera i, där en timme i genomsnitt kostar 0,75 euro. Italien hamnar på en andra plats, med en parkeringskostnad på 1,5 euro per timme. Strax därefter kommer Sverige och Spanien där motsvarande pris är 1,52 euro. De länder som ligger längst ner på listan, och som därmed är dyrast, är Nederländerna med en parkeringskostnad på cirka 3,50, följt av Tyskland, Norge och Danmark. Det totala genomsnittet för samtliga kartlagda länder är 2,1 euro per timme, likt genomsnittet för Finland som ligger på 2 euro.

Vad gäller bensinpriset ligger våra nordiska grannar Norge och Danmark högst, där en liter kostar strax över 2 euro. I Österrike och Spanien är det däremot billigare, där kostnaden per liter ligger på 1,59 respektive 1,63 euro.