Nyheter

Ny medlem av Volvos koncernledning och vd för Mack Trucks

Stephen Roy har utsett till ny medlem av Volvokoncerns ledning och verkställande direktör för Mack Trucks. Han efterträder Martin Weissburg som går i pension efter en lång och framgångsrik karriär inom Volvokoncernen.

Stephen Roy började sin karriär inom Volvokoncernen 1996 och är för närvarande ansvarig för Volvo Construction Equipments affär i Nordamerika. Tidigare har han haft ett flertal chefspositioner inom företaget, som inom Mack Trucks och för koncernens nordamerikanska lastbilsorganisation.

Martin Weissburg har varit medlem av Volvokoncernens ledning i över ett årtionde och varit ansvarig för Volvo Financial Services, Volvo Construction Equipment och Mack Trucks. Han kommer nu att ingå i styrelsen för Nova Bus.

Stephen Roy tillträder sin tjänst den 1 juni, 2023.